ANA SAYFA > İZMİR > Çiğli’de okul kantinleri mercek altında

Çiğli’de okul kantinleri mercek altında

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çiğli’de okul kantinleri mercek altında

Çiğli Belediyesi, öğrencilerin sağlıklı ve güvenli gıdaya erişimini sağlamak amacıyla ilçede eğitim veren okulların kantinlere yönelik denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor.

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında 73’ü devlet, 72’si özel olmak üzere ilçede bulunan 145 okulun 40’ında denetimler tamamlandı. Okul Kantinlerinde Satılacak Gıdalar ve Eğitim Kurumlarındaki Gıda İşletmelerinin Hijyen Yönünden Denetlenmesi Genelgesi doğrultusunda kantinlerde genel hijyen, son kullanma tarihi ve satışı yasak ürünler denetlendi. Zabıta ekipleri denetimlerde tespit ettikleri eksikliklerle ilgili uyarılarda  bulunarak, kurallara uyan kantin işletmelerine teşekkür etti. 

Başkan Gümrükçü: “Denetimlerimiz sürecek”
Kantin denetlemeleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Gümrükçü, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitimlerini sürdürürken sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak adına üzerimize düşen sorumluluklar doğrultusunda denetimlerimizi sürdürüyoruz. Zabıta ekiplerimiz okullarda çok titiz bir çalışma yürütüyor. Gazlı içecek, kızartma ve cips gibi besin değeri düşük aynı zamanda obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıda ve içecekler yerine öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için kantinlerde ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, meyve ve yoğurt gibi kalsiyum ve vitamin deposu ürünlerin satılması sağlanıyor. İşletmecilere yetersiz ve dengesiz beslenmeye neden olabilecek gıdaların tüketimini özendirici afiş gibi materyalleri kullanmamaları yönünde uyarılarda bulunuluyor. Çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyden önce geliyor. Denetimlerimize ilçemizdeki tüm okullarda devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ameliyatsız İç Varis Tedavisi
Sonraki Haber İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi’nin programı açıklandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?