ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sındır: Üreticinin emeği yok sayılıyor

CHP'li Sındır: Üreticinin emeği yok sayılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sındır: Üreticinin emeği yok sayılıyor

CHP İzmir Milletvekili, Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu üyesi Kamil Okyay Sındır, Ödemişli üreticileri ziyaret etti. Ödemiş ve çevre köylerinde hemşehrileriyle bir araya gelen, üreticinin sorunlarını dinleyen Sındır, “Üreticinin alınteri, emeği yok sayılıyor, tarım kanununda belirtilen hakları verilmiyor. Tarımsal üretimde devamlılığın sağlanması için destekler arttırılmalı, çiftçilerimizin tarımsal maliyetleri düşürülmeli” dedi.

Bıçakçı Köyünde kahvehane toplantılarında hemşerileriyle bir araya gelen Sındır, üreticilerin yaşadığı sıkıntıların Meclis’te takipçisi olacağını söyledi. Üreticilerin 14 yıldır kaderine terk edildiğini belirten Sındır şöyle konuştu: “AKP’nin tarım politikaları nedeniyle çiftçimiz yoksullaştırılmış, kaderine terk edilmiş durumda. Yüksek maliyetler nedeniyle üreticimiz toprağını boş bırakıyor. Bugün ülkemizde 33 milyon dönüme yakın arazisinde ekim biçim yapılmıyor. Çiftçilerimiz yaptığı masraflarını karşılayamadığı için tarlasını boş bırakıyor. Uygulanan yanlış tarım politikalar nedeniyle sektör giderek kan kaybediyor. AKP’nin yanlış tarım politikaları yüzünden üreten ülke olmaktan çıktık”

“HAZIRA DAĞ DAYANMAZ”

Üreticinin alın terinin, emeğinin yok sayıldığını söyleyen Sındır, “14 yıl öncesine kadar tarımda kendi kendine yeten, dünyada yedi ülkeden biriydik. Anadolu’nun verimli toprakları üzerinde dışardan alıma, hazıra dayalı bir ülke olarak kalkınma ve gelişme sağlanabilir mi? Üretim olmadan, bereket olmadan, hakça bölüşüm olmadan büyüme sağlanır mı? Hazıra dağ dayanmaz! Mazotu, gübreyi, ilacı, tohumu ve nicesini, dünyada en yüksek fiyatlardan alan ürününü, emeğini yok pahasına satan gelişmiş bir ülke çiftçisi gösterebilir misiniz? Bizim üreticimiz üretim yapamaz hale geldi, fakirleşti. AKP iktidarı kendi koyduğu tarım kanununu bile uygulamıyor. Kanun 'çiftçiye verilecek destek gayrisafi milli hasılanın yüzde birinden az olamaz’ der. Ama AKP bu desteği üreticiye çok görüyor ve hakkı olanı vermiyor” dedi.

“HEM ÜRETİCİLERİMİZİN HEM DE TÜKETİCİLERİMİZİN HAKKINI KORUMALIYIZ”

Konuşmasında, CHP grubu olarak, başta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve kendilerinin çiftçilerin, üreticilerin sorunları için mücadele ettiklerini belirten Sındır; “Üreticilerimizin sorunlarının çözümü için gayret ederken yurttaşlarımızın sağlıklı, hesaplı ve güvenilir gıda ürünlerine ulaşması için Meclis’te var gücümüzle çalışıyoruz. Yapılması gerekenleri her platformda dile getiriyoruz. En başta da üreticilerimize devlet desteğinin artması gerektiğini ısrarla söylüyoruz.  Tarıma aktarılacak destekleme miktarı kanunun amir hükümleri çerçevesinde, hatta daha da üstünden yatırılması gerektiğini söylüyoruz. Üreticilerimizin maliyetlerinin düşürülmesi için de keza hükümetin gerekli düzenlemeleri yapmasını istiyoruz. Eğer girdiler düşürülürse, üretici ile tüketici arasında denge sağlanır, tarımsal üretimin sürekliliği sağlanabilir” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tam otomatik otoparktan tam memnuniyet
Sonraki Haber Çocuklar enerjinin önemini bu oyunla kavradı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?