ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sındır: Üretici hakkını, tüketici ucuzunu alacak

CHP’li Sındır: Üretici hakkını, tüketici ucuzunu alacak

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sındır: Üretici hakkını, tüketici ucuzunu alacak

1 Kasım seçimlerine yönelik çalışmalarına hız veren CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova Kavaklıdere’de hemşerileriyle bir araya geldi, AKP iktidarının 13 yıldır uyguladığı tarım politikalarını eleştirdi. Sındır, “CHP iktidarında üretici refaha kavuşacak ve tüccara teslim olmayacak” dedi.

Üreticinin yüksek girdi fiyatlarından kurtarılması gerektiğinin belirten Sındır, “tarımın en büyük problemi maliyetlerden kaynaklanıyor. CHP iktidarında öncelikle üreticinin maliyetlerini düşürücü önlemler alacağız ve üreticinin ürününü değerinden satmasını sağlayan piyasa mekanizmasını kuracağız. Üreticiyi tüccara teslim etmeyeceğiz. Birçok üründe tüketici, üreticinin elinden çıkan fiyata göre üç misli fiyat ödüyor, bu uçurumu ortadan kaldıracağız. Üretici hakkını, tüketici ucuzunu alacak. Hem üreticilerimizin hem de tüketicilerimizin hakkını koruyacağız. Girdilerin düşmesiyle ve üretici ile tüketici arasında dengenin sağlanmasıyla tarımsal üretimin sürekliliğini sağlayacağız” dedi.

“TRAKTÖRLERİN DEPOLARI YARI FİYATINA DOLACAK!”

Kırsalın alanda yaşayan nüfusun kalkındırılmasının önemine değinen Sındır, “Bugün Türkiye’de 33 milyon dönüm tarım alanı ekilmiyor, çünkü üretici tarlasını ekip dikerse maliyetini karşılayamıyor. Çiftçimiz, ürününü piyasaya sürdüğünde maliyetlerini çıkaramıyor. Biz başta sulama olmak üzere toprak ve su kaynaklarımızı geliştiren tarımsal altyapı yatırımlarını en kısa sürede tamamlayacağız. Sulanabilir arazileri sulamaya açacak, toprak ıslahı çalışmalarını bitireceğiz. Tarıma ve tarımsal üretime önem veriyoruz. Çünkü biz dünyada yeniden tarımda söz sahibi olmak istiyoruz. Üreticimize vereceğimiz desteklerle, planlı tarım politikalarıyla ülkemizi yeniden tarımsal ürünlerde ihracatçı konuma taşıyacağız. Avrupalı çiftçilere sağlanan destekler neden bizim üreticilerimize sağlanmıyor. Üreticilerimiz Avrupa’daki, dünyadaki çiftçilerle rekabet edebilmeli. Bizim iktidarımızda traktörlerin depoları yarı fiyatına dolacak” dedi.

“SORUNLARI BİLİYORUZ”

Türkiye’de üreticinin alın terinin yok sayıldığını söyleyen Sındır, “Alınterini, emeği yok sayanlara inat, önceliğimiz üreticimiz ve emekçimiz olacak. Bereketli topraklara ve becerikli insanlara sahip tarım topraklarında yaşanacak bir Türkiye mümkün. Tarımsal üretimde kendi kendine yeten bir Türkiye mümkün. Tarımda dışa bağımlı olmayan bir Türkiye mümkün. Biz CHP olarak sorunların ne olduğunu da biliyoruz ve bu sorunlara nasıl çözüm bulunabileceğimizi de.  Üreticimizin refaha, sorunların da çözüme ulaşması için sizlerin oyuna, iktidara ihtiyacımız var” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Doğan: Kocaoğlu niçin yerli malı düşmanısın?
Sonraki Haber Ufuk Sarıca'nın adı parka verildi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?