ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sındır: Son ihraçlar akademi tarihimize kara leke olarak geçecektir

CHP'li Sındır: Son ihraçlar akademi tarihimize kara leke olarak geçecektir

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sındır: Son ihraçlar akademi tarihimize kara leke olarak geçecektir

CHP Genel Sekreteri Prof.Dr.Kamil Okyay Sındır son KHK düzenlemesi ile ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın önümüzdeki referandum sürecinde korku iklimi yaratarak halkın özgürce karar yetisine ipotek koyma çabasında olduğunu ifade etti.

Adlarının terör ve şiddetle bir araya getirilmesinin mümkün olmayacağı söz konusu akademisyenlerin böyle bir uygulama ile kamudan ihraç edilmesinin demokrasi tarihimize de akademi tarihimize de kara bir leke olarak geçeceğini belirten Sındır şöyle dedi: “Devlete, millete kurşun sıkan, meclisi vatandaşı bombalayanlar ile iktidara muhalif düşünceleri ifade edenler aynı değerlendirilebilir mi? Düşünce ve ifade özgürlüğü bağlamında olan bir bildiriye imza atan akademisyenlere terörist muamelesi yapılması en hafif tabirle despotluktur. İktidar, bu son KHK ile 12 Eylül cuntasının 1402 sayılı yasa değişikliği ile gerçekleştirilen ihraçlardan ve faşizan uygulamalardan farklı olmadığını göstermektedir. Bugün, 35 yıl öncesinin acı günlerini nasıl tarihimizin kara günleri olarak konuşuyorsak, bizden sonrakiler de bugünkü KHK düzenlemesini tarihimizin kara bir lekesi olarak konuşacaktır.”

BU İHRAÇLAR TERÖRLE MÜCADELEYE NASIL KATKI SAĞLAYACAK?

İktidarın toplumun muhalif kesimlerini OHAL koşulları gerekçe gösterilerek yaratılan korku iklimi altında kontrol altına almaya çalıştığını belirten Sındır; “Bu ihraçlar, IŞID, FETÖ ve PKK gibi terör örgütleri ile mücadeleye nasıl bir katkı sağlayacaktır? Bunu sorumluluk makamı sahibi birileri çıkıp halkımıza anlatmalıdır.İktidar kendisine muhalif düşüncede olan herkesi aşağılamakta ve rahatsız olduğu bu isimlerden her ne olursa olsun kurtulma anlayışı gütmektedir.  AKP referandum hedefine de ancak bu tür baskı ve yıldırma politikaları ile erişebileceğini düşünmektedir. Bu durum hangi koşullarda sandığa gittiğimizi göstermesi açısından da çok manidardır. Bu tür uygulamalar seçim sonuçları hakkında milletimizin aklında haklı şüphelerin doğmasına da yol açacaktır. Olayların buralara kadar getirilmesi ülkemiz ve demokrasimiz için çok vahimdir” dedi.

BU UYGULAMA VİCDANSIZ, HUKUKSUZ VE SUÇTUR!”

Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun ve çok sayıda öğretmenin ihraç edilmesinin kamu vicdanını incittiğinin altını çizen Sındır sözlerini şöyle tamamladı: “Yıllarını bilime ve eğitime adayan, bu alanlarda refrerans isim olmuş akademisyenlerin KHK ile ihraç edilmeleri kamu vicdanını derinden yaralamıştır. Bu kişilerin ihraç edilmelerine neden olan somut deliller varsa derhal kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Bu durum bizi daha mürekkebi bile kurumayan Ergenekon ve Balyoz davalarındaki kumpas uygulamalarını hatırlatmaktadır. Biz bu tür faşizan uygulamalara sessiz ve tepkisiz kalmayacağız. Halkımız da sessiz kalmayacaktır ve kalmamalıdır. Çünkü biz sustukça sıra düşünen her bir yurttaşımızın başına da gelecektir. Bir bildiriyi imzaladıkları için yıllarını akademiye vermiş, aralarında İbrahim Kaboğlu ve Yüksel Taşkın gibi hocaların da bulunduğu isimlerin üniversiteden atılması haksızlıktır, vicdansızlıktır, hukuksuzluktur ve suçtur!”

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bayanlara özel pilates başlıyor...
Sonraki Haber İzmir Kuzey Genel Sekreterliği'nden sağlık atağı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?