ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sındır, Sağlık Bakanı'na israfı sordu

CHP'li Sındır, Sağlık Bakanı'na israfı sordu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sındır, Sağlık Bakanı'na israfı sordu

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı 112 Ambulans Birimi’nde görev yapan personel için alınan yiyeceklerin kullanılmadan depolarda çürütüldüğü haberlerini Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na sordu.

Meclis gündemine taşıdığı konuya ilişkin açıklama yapan Sındır; “112 Ambulans Birimi’nde çalışan personelin kullanımı için alınan kumanyaların son kullanma tarihlerinin geçtiği haberleri basın yayın organlarında paylaşıldı. Haberde yine bu gıdaların depolarda çürüdüğü haberleri kamuoyuna yansıdı. Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Urla Ambar Birimi’nde yaşandığı ifade edilen haberler bir skandal. Denetimler sonucunda ortaya çıktığı belirtilen olayda, ambulans personeline verilmeyen kumanyanın tamamının son kullanma tarihinin geçtiği ifade ediliyor. Bu kumanyalar ya alınış amacına göre kullanılmadı yani ilgili personele dağıtılmadı heba edildi. Daha da kötüsü ve böyle olmamasını dilerim, bu kumanyalar alınırken son kullanım tarihi geçmişti. Başka bir izahı var mı” dedi.

“KAMUYA ALINAN HER ŞEY MİLLETİN ORTAK BÜTÇESİNDEN KARŞILANMAKTADIR”

Konunun açıklığa kavuşturulması ve kamuoyunun doğru bilgilerle aydınlatılması sorumluluk sahibi mercilerin görevidir diyen Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Konu kamu personelinin hakkının verilmemesi ve sağlığı yanında o kumanyaların kamu bütçesi ile alınması bakımından önemlidir. Kamuya alınan her bir ürünün bedeli tüm milletin ortak bütçesinden karşılanmaktadır. Yani milletin vergisinden, her bir kuruşu yurttaşlarımızın alınterinden, emeğinden sağlanmaktadır. Bu kaynağın da yerinde ve hakça kullanılması, işini kamu adına yapan herkesin temel görevidir. Bu nedenle konu geçiştirilmemeli, her aşaması titizlikle aydınlığa kavuşturtmalı, bu gibi olayların tekrarlanmamsı için gerekli tedbirler alınmalı.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber TGS'den Kubilay açıklaması
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Gelişim İstanbul'dan galibiyetle dönüyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?