ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sındır: Otoriterleşmenin her türlüsüne karşıyız

CHP'li Sındır: Otoriterleşmenin her türlüsüne karşıyız

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sındır: Otoriterleşmenin her türlüsüne karşıyız

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, “başkanlık sisteminin konuşulacağı, tartışılacağı zeminlerde asla olmayız. Türkiye’nin başkanlığa değil, özgürlükçü demokrasiye ihtiyacı var. Başkanlık sistemini getirmek isteyenler milli iradeyi tanımayanlar, tanımak istemeyenlerdir!” dedi.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bornova’da partililer ile bir araya geldi. Ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Sındır, başkanlık tartışmaları üzerinden iktidara sert sözlerle yüklendi. Sındır, “Özgürlükçü demokrasiyi hakim kılmak için, parlamenter demokrasiyi güçlendirmek ve başkanlık sistemine karşı durmak için daha fazla mücadele etmeliyiz. Bunda da kararlı ve inançlı olmak zorundayız. Genciyle yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle, toplumumuzun tüm kesimleriyle bu mücadeleyi yürütmeliyiz. Başkanlık sistemini getirmek isteyenler ülkemizi, keyfi yönetimlerle öngörülemez tehlikelere sürüklemektedirler. Başkanlık sistemini getirmek isteyenler milli iradeyi tanımayanlar, tanımak istemeyenlerdir! Biz, milli iradeye sahip çıkmak için mücadele ediyoruz. Bunu hep birlikte halkımıza anlatacağız. Gerekirse tek tek kapı kapı gezeceğiz, getirilmek istenen bu değişikliğin ülkemizin ve milletimizin yararına olmayacağını anlatacağız” dedi.

“KONUŞMAYIZ, TARTIŞMAYIZ!”

Parlamenter demokrasiyi etkisizleştirecek, zayıflatacak her türlü rejim değişikliği sürecinin karşısında olduklarını vurgulayarak sözlerine devam eden Sındır, “parlamenter sistemin Türkiye’nin sorunlarına çare olmadığını söyleyenler şunu çok iyi bilsin! Parlamenter demokrasiyi daha güçlü kılmak için var gücümüzle çalışacağız. Ve asla başka bir sistemi konuşmayız, tartışmayız; başkanlık sisteminin konuşulacağı tartışılacağı zeminlerde de asla olmayız. Sistemi değiştirmek isteyenlere karşı mücadelemizi her zaman veririz. Türkiye’de birinci sınıf özgürlükçü demokrasiyi nasıl kurarız biz bunun derdindeyiz. Kuvvetleri tek elde toplamaya dönük girişimleri boşa çıkaracağız. CHP kuvvetler ayrılığına dayalı parlamenter demokrasiyi daha güçlü ve daha etkin kılmak için verdiği mücadeleyi kazanacak” dedi.

“İZİN VERMEYECEĞİZ!”

Otoriteleşmenin ve keyfi yönetim anlayışının her türlüsüne karşı olduklarını söyleyen Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Gizli pazarlıklar üzerinden başkanlık sistemini hayata geçirme planları yapanlar; otoriterleşmenin, tek adamlığın önünü açmak istiyorlar. Hesapsız ve sorumsuz bir anlayış ile ülkemizin, devletimizin kurumsal ayarlarını bozmak istiyorlar. Buradan iktidara sesleniyorum. Tuttuğunuz yol yol değildir. Sultanlık ve krallık hevesleri ile ülkemizin geleceğini karartmayın. Bir kişinin istediği her şeyi yapabileceği sisteme geçilmesine asla izin vermeyeceğiz. Biz otoriterleşmenin her türlüsüne karşıyız. Ulusumuzun çıkarları için mücadele edenlerle; koltuğu için, bireysel çıkarları için değişiklik yapmak isteyenlere en güzel cevabı yurttaşlarımız verecek.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Cankurtaran: Bornova ve Başkan Atila’nın hizmetleri beni çok etkiledi
Sonraki Haber Paranoyak olduk…

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?