ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sındır: Milli Eğitim sistemi felç olmuştur!

CHP’li Sındır: Milli Eğitim sistemi felç olmuştur!

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sındır: Milli Eğitim sistemi felç olmuştur!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen ‘dershanelerin kapatılması” kararı sonrası yaşanan belirsizliği Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sordu.

Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine getiren Sındır; “Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı sonrası eğitim sistemi felç olmuştur. Öğrenciler, veliler, öğretmenler, dershaneler eğitimin tüm paydaşları bu karar ile büyük bir belirsizlik ve endişe içine girmişlerdir. Eğitim sistemimizin bu kadar öngörülemez bir anlayışla yönetiliyor olması ülkemiz için çok büyük bir kayıptır. Konu milyonlarca insanımızı ilgilendirdiği için ve hatta geleceğimizi doğrudan etkilediği için çok önemlidir” dedi.

Binlerce öğrenci temel liseye para yatırdı

“Geçen yıl Mart ayında çıkarılan ilgili yasa ile dershanelerin ‘1 Eylül 2015’te’ kapatılmasını öngörmekteydi” diyen CHP’li Sındır; “MEB dershanelere geçiş dönemi için isteyene temel lise adı verilen ve dört yıl sonra özel okul olabilecekleri bir yapı önerdi. Kapanacak dershanelerin büyük bir kısmı temel lise olmak için MEB’e başvurdu. Bununla birlikte liselerin son sınıflarından üniversiteye hazırlanmak için binlerce öğrenci temel liseye para yatırdı, geçici kayıt yaptırdı. MEB de devlet okullarında öğrencilerin sınavlara hazırlıklarına ‘takviye kursları’ ile destek olma anlamında ders verecek öğretmenlerin ders saati ücretlerini artırdı. Sonra ne oldu? Dershanelerin kapatılmasına ve 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı başlamasına sayılı günler kala her şey sil baştan oldu” dedi.

Binlerce öğretmen adayına KPSS!

MEB’in aynı Kanun kapsamında, dershane öğretmenlerinin de MEB kadrosuna alacağını ilan ederek anlamakta güçlük çekilen bir kararının da bulunduğunu ifade eden Sındır sözlerini şöyle sürdürdü: “Binlerce öğretmen adayını KPSS ile sınava tabi tutacaksınız. Bir başka yerde bir başka grubu da farklı bir uygulama ile MEB bünyesinde kadroya alacaksınız. Bu yapılan siyasi kadrolaşmanın önünü açmak üzere izlenen kurnazca bir yöntemdir. Bu hangi adalet anlayışına sığar? Bu konu daha başından sakat bir karar olduğu için yanlış hesaptan da doğru sonuç çıkmayacağı bir kere daha teyit edilmiş oldu.”

Öngörüsüzlük, beceriksizlik ve zafiyet!

Temel liselere gitmek için özel okul ve kolejlerden kayıt alan, para yatıran öğrencilerin durumunun ne olacağının muğlak olduğunu belirten Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu öğrenciler tekrardan eski okullarına dönebilecekler mi? Kayıt yaptırmaları için kontenjan, süre vb. gibi bir kolaylık sağlanacak mı? Ayrıca devlet okullarında lise 4. sınıf öğrencilerinin ne kadarının temel liselere gideceği ve bu nedenle lise 4. sınıf öğrenci sayısının belirsizliği nedeniyle önümüzdeki eğitim – öğretim yılının planlaması neye göre yapılacak? Başta öğrenciler, aileler, öğretmenler, dershaneler, geçiş süreci ile temel liseye dönüşen eğitim kurumları yaşanan belirsizliğin kurbanı olmuştur. Geleceğimizin ve kalkınmamızın temeli eğitimdir. Böyle bir öngörüsüzlüğü, beceriksizliği ve zafiyeti Türk halkı hak etmemektedir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Foça Slowfood Yunanistan'da
Sonraki Haber İGC Başkanı Dikmen: Sansür var bayram yok

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?