ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sındır: Halkın tercihine saygı duyuyoruz

CHP'li Sındır: Halkın tercihine saygı duyuyoruz

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sındır: Halkın tercihine saygı duyuyoruz

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Bornova’da düzenlenen Aşure Günlerinde ve kahvehane ziyaretlerinde hemşehrileri ile bir araya geldi.

Çamdibi Çınar Mahallesinde ve Gökdere Köyünde düzenlenen geleneksel Aşure Gününe katılan Sındır, Işıkkent’te kahvehane toplantılarında da hemşehrileriyle buluştu. Sındır Aşure Günlerine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ile birlikte katıldı.
 
“OY VEREN VERMEYEN TÜM HEMŞERİLERİMİN TEMSİLCİSİYİM”
Aşure Günü etkinliklerinde hemşerilerinin dualarına ortak olan Sındır yaptığı konuşmada; “Seçimleri geride bıraktık. Halkın tercihine her zaman olduğu gibi saygı duyuyoruz. TBMM’de, bize oy veren vermeyen tüm hemşehrilerimin temsilcisi olacağım. Ülkemize, bölgemize, İzmir’imize, halkımıza ayrım yapmadan var gücümüzle hizmet etmeye çalışacağım. Bu ülkeyi bu vatanı bölmek isteyenler, ayırmak parçalamak isteyenler, parlamenter demokrasiyi ortadan kaldırmak isteyenler, halka zulüm etmek isteyenler bu memleketin sahipsiz olmadığını bilsinler” dedi.
 
Konuşmasında demokrasinin basit bir parmak hesabı olmadığını belirten Sındır; “Çoğulculuğun olmadığı yerde demokrasiden söz edilemez. Geleneklerimizin, ananelerimizin yaşatılması da özgür düşünce ve ifadenin yaşatılması da demokrasi ile mümkün olabilir. Bu düşünce ve inanç hepimizin ortak değeri olmalıdır. Hepimizin farklı siyasi tercihi ve aidiyetleri olabilir. Ancak bizi biz yapan değerlerde sorumluluğumuz ortaktır. Cumhuriyet değerlerimizin korunması ve yaşatılması da hepimizin sorumluluğundadır, kutuplaştırmalara, ötekileştirmelere, tek tipleştirmelere karşı bir olmak da. Farklılığımızı, çeşitliliğimizi ayrı gayrı demeden zenginlik sayacağız ve yaşatacağız. Bu vatan, bu memleket bizim” dedi.
 
“MAZLUMUN DİLİ, DİNİ OLMAZ!”
Aşure günlerinin birlik ve beraberliğe sağladığı katkının önemine değinen İzmir Milletvekili Sındır konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Bugün burada sağlanan şey; güzel bir birliktelik, kardeşlik ve dostluk. Aşure aslında birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, adaletin, züllüme karşı dik duruşun bir simgesi. Tarih boyunca zulme karşı duran, özgürlük adına, kardeşlik adına şehit olan her kim varsa hepsini rahmetle, saygıyla anıyoruz. Zalimin zulmüne karşı mücadelemiz sonsuza kadar devam edecek. Diliyorum her zaman zafer mazlumun olacak, insanlığın olacak. Çünkü biz inanıyoruz ki mazlumun dili, dini olmaz. Bu anlayışla her zaman zalime karşı mazlumun yanında olacağız. Tarihten gelen değerlerimizi günümüzün demokratik değerleri ile harmanlayarak örgütlü toplumun temellerini geliştireceğiz. Zulmün önünde dimdik duran, sevginin önünde eğilen, barış ve kardeşlik türkülerini şiar edinen kuşaklara sahip olacağız. Anadolu’nun bizlere öğrettiği bin yıllık kardeşlik ve Cumhuriyetimizin kazandırdığı yüz yıllık pratik ile bunu hep birlikte başaracağız”
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir, İtalya'da tanıtıldı
Sonraki Haber Derbi maçından önce olay çıktı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?