ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sındır: Gerekli tedbirleri aldık mı?

CHP’li Sındır: Gerekli tedbirleri aldık mı?

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sındır: Gerekli tedbirleri aldık mı?

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Başbakan Ahmet Davuoğlu’na deprem için gerekli tedbirlerin alınıp alınmadığını sordu. Konuya ilişkin açıklamasında Sındır; “Bir defa da afet olmadan önlem almış olalım. Bir defa da kamyon devrilmeden yol gösterici olalım” dedi.

Ülkemizin aktif deprem kuşağında olduğunu, depremle yaşamayı öğrenmeye ve olası depremlere karşı hazırlıklı olmaya vurgu yapan Sındır; “17 Ağustos 1999 yılında İzmit ve çevresinde meydan gelen, ülkemiz tarihinin en büyük deprem felaketinde on binlerce yurttaşımız yaşamını yitirdi. Ülkemiz ekonomisinin merkezi durumundaki bölgede meydana gelen deprem Türkiye’yi can ve mal kaybı anlamında büyük bir yıkımın eşiğine getirdi. Bugün de içimizi acıtan bu acı olaydan alınması gereken pek çok ders var. Ancak bu konuda gerekli tedbirleri aldık mı sorusuna evet diyebilmek mümkün değil” dedi.

“DEVLET ÖNCE KENDİSİ DEPREME KARŞI GÜVENLİ BİNALAR YAPMALI!”

İzmit depremi ve sonrasında meydana gelen depremlerde, yıkılan binlerce bina arasında çok sayıda kamu binası ve lojmanlarının olmasının düşündürücü olduğunu belirten Sındır; “bu durum maalesef devletin de kusurlu binalar yaptığı ya da yaptırdığı sonucunu ortaya çıkarmıştır. Özellikle hastane, okul, karakol, lojman gibi birçok kamu binasının enkaza dönmesi, bu alanda yapılan çalışmalarda ve denetimlerde eksikliklerin bulunduğunu çok ağır bir bedelle ortaya çıkmıştır. Devlet kendi yaptığı ya da yaptırdığı binalarda deprem riskini dikkate almalı ve kurallara uymalı, dayanıklı inşaatlar yapmalı ki vatandaşa da örnek teşkil etmeli. Bu anlamda olası depremlerde büyük acılar yaşamamak için her türlü yapı ve inşaatlarda kullanılacak malzemeler, denetimler ve çağın sahip olduğu teknolojik yenilikler yaşamsal önem taşımaktadır” dedi.

“BİR DEFA DA KAMYON DEVRİLMEDEN YOL GÖSTERİCİ OLALIM!”

Türkiye’nin hemen her yerinde olduğu gibi İzmir de depremlerin yoğun hissedildiğini ifade eden Sındır; “Deprem konusunda kamu gücü etkin bir şekilde uygulamaya geçirilmeli, en küçük ayrıntılar bile gözden kaçırılmamalıdır. İzmir ve ilçelerinde, hizmet veren tüm kamu binalarında gerekli dayanıklılık testleri periyodik olarak yapılmalıdır. Riskli binalar güçlendirilmeli ya da yıkılarak yenisi yapılmalıdır.  Hemşerilerimizin depreme karşı hazırlıklı olmalarını ve deprem farkındalığını sağlayacak etkinliklerde yer almalarını sağlayacak çalışmalar gecikmesiz ve kesintisiz bir şekilde yapılmalıdır. Bir defa da afet olmadan önlem almış olalım. Bir defa da kamyon devrilmeden yol gösterici olalım” dedi.

“ERKEN UYARI SİSTEMLERİNE İHTİYAÇ VAR”

İzmir’in enerji, metro, santral, kimyasal tesisleri vb gibi birçok kritik noktaya sahip olduğunu vurgulayan Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “ İzmir’de kimyasal tesisler, enerji santralleri var. İZBAN var, metro çalışmaları var. Tüm bunlar deprem felaketinde sonuçları etkileyecek kritik noktalardır. Bu gibi kritik yerlerin, olası bir deprem öncesi uyarılması için erken uyarı sistem altyapılarına ihtiyaç var. Böylelikle olası bir depremin zararları en aza indirilebilsin. Yine İzmir'de depremde ya da diğer afet koşullarında kapalı alan barındırma olanakları çok önemli konudur. Bununla ilgili yeterli koşullar sağlanmalı, yurttaşların ihtiyaç duyacakları zamanlarda nasıl kullanabilecekleri bilgilendirilmelidir. Ayrıca depreme hazırlıklı olmak ve olası tehlikeleri bertaraf etmek için üniversiteler ile yoğun işbirliği sağlanmalı, çağın teknolojik yenilikleri ve deprem konusundaki tedbirlerin en son yöntemleri ivedilikle uygulamaya geçirilmelidir.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Tanrıkulu: Ekonomideki yangın söndürülmeli
Sonraki Haber Tahir Türetken ameliyat oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?