ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sertel’den AKP ve FETÖ’ye ''Tek Yumurta İkizi'' benzetmesi

CHP’li Sertel’den AKP ve FETÖ’ye ''Tek Yumurta İkizi'' benzetmesi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sertel’den AKP ve FETÖ’ye ''Tek Yumurta İkizi'' benzetmesi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, gazetecilere yönelik artan baskılar nedeniyle TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak, “FETÖ’yü gerekçe göstererek tüm muhalif sesleri susturmaya çalışıyorsunuz. Ama AKP ile FETÖ tek yumurta ikizidir. Beraber doğdular ve beraber yürüdüler bu yolda” dedi.

Konuşmasına “Sözüm Meclis’ten dışarı” diyerek başlayan ve AKP’li vekilleri eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi:

KANUNSUZ HÜKÜMLER KARARNAMESİ

“Bıçağın kemiğe dayandığı bu noktada dikkate alınması gereken eleştirilerde bulunacağım. Sözüm Meclis’ten dışarı, dememin sebebi sizin bu gidişatta takındığınız ‘sorumsuz’, ‘vurdumduymaz’ tavrınız ve biat eden anlayışınız nedeniyledir. Biz, size ne söylersek söyleyelim, hiç bir hükmü yok! Siz kendi varlığınızı yok etmeye hazırlanan ve tepedeki ‘tak’ diye emredince ‘şak’ diye yerine getiren anlayışa sahipsiniz. Ülkemizi, bu güzel ülkemizi, zıvanadan çıkardınız. Neymiş, kanun hükmünde kararnameler ile yönetiyormuşsunuz! KHK’lara dayanıyorsunuz! Kanun Hükmünde Kararnameler, bugün gelinen noktada Keyfi Hükümler Kararnamesi’ne ve hatta Kanunsuz Hükümler Kararnamesi’ne dönüştü. Siz FETÖ ile ‘tek yumurta’ ikizisiniz. Türkiye’yi beraber bu duruma getirdiniz. Beraber doğdunuz, beraber yürüdünüz bu yollarda. FETÖ’yü kazısanız altından AKP çıkar, AKP’yi kazısanız altından FETÖ’yü bulursunuz. ‘Kandırıldık’ diyerek nasıl da sütten çıkmış ak kaşığa dönmeye çalıştığınızı hayretle izliyoruz.”

Cumhuriyet gazetesine yapılan baskınla birlikte muhalif, özgür medya ile bu kuruluşlardaki basın emekçilerine yönelik hukuksuz uygulamaların eşi görülmemiş bir boyuta taşındığını ifade eden Sertel, gazetecilik yaşamını FETÖ ile mücadeleye ayıran Hikmet Çetinkaya’nın, 12 Mart, 12 Eylül döneminde tutuklanan Aydın Engin’in ve diğer Cumhuriyet yazarlarının FETÖ ile ilişkilendirilerek tutuklanmasının abesle iştigal olduğunu söyledi.

Ergenekon davalarının yaşandığı süreçte 200’ü aşkın gazetecinin tutuklandığını, uzun tutukluluğun ardından beraat ettiklerini anlatan CHP’li Sertel, bugün de 100’e yakın gazetecinin cezaevinde olduğunu söyledi. Sertel, şöyle devam etti:

BU AYIP ONLARA YETER

“AKP iktidarı Ergenekon sürecinde 200 gazeteciyi cezaevine attı. Onların ve ailelerinin yıllarını çaldı! Bunun vebalini er geç ödeyecekler. Bizim arkadaşlarımız o davalardan aklandı ama iktidar asla AK’lanamayacak! AK sadece partinin adında kalacak ve tarih bunları yazacak! Evet, Türkiye’de darbe oldu; ama darbeyi AKP yaptı, gazetecileri, aydınları, öğretmenleri, öğrencileri, askerleri hapse attı. Temmuz ayında KHK ile 16 TV kanalı, 3 haber ajansı, 23 radyo, 45 gazete, 29 yayınevi ve 15 dergi olmak üzere 131 yayın kuruluşu, Eylül ayında da 12 gazete ve 11 radyo olmak üzere 23 yayın kuruluşu, Cumhuriyet’in 93’ncü yılında 29 Ekim gecesi de 2 haber ajansı, 10 gazete, 3 dergiyi KHK ile kapatıldı. Son olarak da Cumhuriyet gazetesinin yazar ve yöneticileri gözaltına alındı. Bu ayıp bu hükümete yeter.”

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Anayasa’nın “Basın hürdür ve sansür edilemez” maddesini hatırlatarak, yapılan uygulamalara bakıldığında AKP’nin bunu “Basın AKP’nin sesidir, ötesi kabul edilemez” şeklinde değiştirmek istediğini söyledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Markovic'e...
Sonraki Haber Kaf Kaf'a filede bir sponsor daha...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?