ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sertel Tarım ve Orman Bakanı’nı istifaya çağırdı

CHP’li Sertel Tarım ve Orman Bakanı’nı istifaya çağırdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sertel Tarım ve Orman Bakanı’nı istifaya çağırdı

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, İzmir’deki orman yangınında iyi bir sınav veremeyen ve THK uçakları ile ilgili gerçek dışı açıklamalar yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya davet etti.

Daha önce Bakan Pakdemirli’nin “THK uçakları arızalı” şeklindeki açıklamasının gerçek dışı olduğunu söyleyen Atila Sertel, THK yetkililerinin "Yangın söndürme uçaklarımız ne bozuk, ne eski, ne de yağ kaçırıyor. Çağırsınlar, motor çalıştıralım" açıklamasını hatırlatarak Bakan Bekir Pakdemirli’nin derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi. 
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Sayın Bakan önce ‘Uçaklar arızalı’ dedi. Olmadığı sertifikaları ile kanıtlandı. Sonra, ‘Sertifikalara güvenmiyorum’ dedi, ardından ekledi: ‘O uçaklarla uçmak istemiyoruz’. Sonunda ‘THK ana muhalefet partisi ile hareket ediyor’ diyerek yılların kurumunu suçladı. THK yetkililerinin yaptığı açıklama ile Bakan’ın tüm açıklamalarının gerçek olmadığı anlaşıldı. İnsan azıcık utanır. Halkımıza yalan söylediği için de derhal istifa etmelidir” dedi.

İki gün önce yaptığı açıklama ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “THK uçakları arızalı” şeklinde yaptığı konuşmayı eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şöyle demişti:  “Gazeteci titizliği ile araştırdım. Tarım ve Orman Bakanı ‘Uçaklar arızalı’ dedi. Sayın Bakan ne yazık ki gerçekleri söylemiyor. THK’nın altı uçağından beşi Ankara’da. Uçakların biri de şu anda İzmir’in Menderes ilçesinde. THK yetkilileri uçaklarda arıza olmadığını söylüyorlar. Tarım ve Orman Bakanı gerçeği söylemiyor, istifa etmelidir.” 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dostluk Maçı Karşıyaka Demirköprü'nün
Sonraki Haber Torbalı Belediyesi’nden Börülce Festivali

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?