ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Sertel: Referandumu halk istemedi, bir kişi istedi

CHP'li Sertel: Referandumu halk istemedi, bir kişi istedi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sertel: Referandumu halk istemedi, bir kişi istedi

Türkiye’nin çok sayıda sorunu varken önceliğinin referandum olmadığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Atila Sertel, “İşçilerimizin sorunları ortada dururken, çiftçilerimiz üretemez, ürettiğini satamaz noktaya gelmişken, emeklilerimiz açlık sınırında yaşarken, 7 milyona yakın gencimiz işsizken, polisimiz, askerimiz şehit olurken referanduma ne gerek vardı? Referandumu kim istedi sizden? Biz istemedik, halk istemedi, bir kişi istedi” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, referandumla ilgili çalışmalarına Aliağa, Dikili ve Bergama’da devam etti. İlçe merkezlerini ve köyleri ziyaret eden Sertel, vatandaşlarla bir araya geldi, Dikili Demokrasi Evi’nin açılışına katıldı.

Dikili Demokrasi Evi’nin açılışında konuşan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, referanduma ilişkin önemli mesajlar verdi. Türkiye’de çözülmesi gereken çok sayıda sorun yumağı olduğunu ifade eden Atila Sertel, bu sorunların çözümün Başkanlık’tan değil parlamentodan geçtiğini söyledi.

“REFERANDUMU KİM İSTEDİ?”

Türkiye’yi 15 yıldır AKP iktidarının yönettiğini vurgulayan CHP Milletvekili Sertel, şöyle konuştu:

“Meclis’te sabahlara kadar yürüttüğümüz mücadelenin ardından Anayasa değişikliğinin halk oylamasına sunulması 9 oyla geçti. Halkın kantarı en doğrusunu tartar, dedik ve halkın önüne çıktık. Ancak ilk kullandıkları propaganda yöntemi ‘Hayır diyenler teröristtir, FETÖ’cüdür, PKK’lıdır’ demek oldu. Madem hayır diyenlere terörist diyecektiniz, madem halka güvenmiyordunuz neden halkın önüne getirdiniz bu anayasayı? 15 yıldır iktidardasınız. İşçilerimizin sorunları ortada dururken, çiftçilerimiz üretemez, ürettiğini satamaz noktaya gelmişken, emeklilerimiz açlık sınırında yaşarken, 7 milyona yakın gencimiz işsizken, polisimiz, askerimiz şehit olurken referanduma ne gerek vardı? Türkiye’nin bu sorunların çözümüne ihtiyacı var. Birlik beraberliğe ihtiyacı var. Türkiye’nin aynı bayrak altında beraber kardeşçe yaşamaya ihtiyacı var. İnsanların dilini, dinini, rengini, ırkını, mezhebini sorgulamadan, bir gün dahi olsa bir ocağa ateş düşmeden, bir kardeşimiz şehit olmadan beraber yaşamaya ihtiyacımız var. Gelin parlamento çatısı altında Türkiye’nin temel sorunlarını tartışalım, çözelim. Peki, Referandumu nereden çıkardınız? Referandumu kim istedi sizden? Halk istemedi, bir kişi istedi. Bir kişi istedi diye bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz.”

“İÇERİDE KAVGA ÇIKARAMADILAR”

AKP Bursa Milletvekili İsmail Aydın’ın Anayasa’nın ilk dört maddesinin de değiştirilebileceğine ilişkin yaptığı konuşmaya da değinen Atila Sertel, “Evet diyenlere sesleniyorum, Türkiye’nin felaketine, Türkiye’nin bölünmesine, çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına izin vermeyin” dedi.

Referandum sürecine girildiğinden bu yana iktidarın ülke içinde kavga çıkarmaya çalıştığını belirten Atila Sertel, “Ülke içinde çıkaramadıkları kavgayı Almanya’da, Hollanda’da çıkarmaya çalışıyorlar. Siz kavga ediyorsunuz da peki ihracatçı ne yapacak, tarım sektörü, hazır giyim sektörü ne yapacak? Referandumdan sonra ilişkileri normalleştirmeye çalışacaklar, onlara bir şey olmayacak. Olan yine iş dünyasına, vatandaşa olacak. Ama şunu bilsinler; kuru kuru milliyetçilik artık topluma sökmüyor. Türkiye’nin ekonomisini düzelten milliyetçilik şart. Türkiye’ye turist gelmiyor. Avrupa’nın kapıları bir bir kapanıyor” diye konuştu.

HAYIRLI SORULAR

Geniş bir kalabalığa seslenen CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel konuşmasını, “Bu ülkeyi tek kişiye teslim edecek miyiz, vatanı böldürecek miyiz, bayrağımızı indirtecek miyiz, can ve mal güvenliğini bir kişiye teslim edecek miyiz, polisimizi ve askerimizi şehit edenlere iktidar yolunun açılmasını, eyalet sistemine geçilmesini kabul edecek miyiz, gazetecilerin suçsuz yere cezaevinde olması içimize sinecek mi?” sorularıyla noktaladı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber EGİAD, İzmir’in Dünya’ya açılımı için konsoloslarla buluştu
Sonraki Haber Kaf Kaf, lider Gümüşhanespor'u devirdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?