ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP'li Sertel Cumhuriyet Mahallesi'ndeydi...

CHP'li Sertel Cumhuriyet Mahallesi'ndeydi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Sertel Cumhuriyet Mahallesi'ndeydi...

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel, ne yönde oy verilirse verilsin ‘hayır’ çıkmayacak algısı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, “Bu algı 17 Nisan günü yıkılmış olacak. Tek kişi rejimine geçit vermemek, Cumhuriyet’i koruyup, kollamak hepimizin vazifesidir. Bu dönemde sandığa gitmek vatan borcudur” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, referandum çalışmalarına hızla devam ediyor. Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi Temsilcisi ve Kongre Delegesi Özgür Demir, mahalle sakinlerinin katılımıyla referandum toplantısı düzenledi. Toplantıya konuk olarak katılan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Anayasa değişikliğiyle getirilmek istenen değişikliklerin tehlikesine dikkat çekti.

İLK DÖRT MADDE DEĞİŞTİRİLEBİLİR

Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu üyesi İsmail Aydın’ın “Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirilebileceğine ilişkin” konuşmasını hatırlatan Atila Sertel, şöyle devam etti:

“İsmail Aydın, Anayasa’nın ilk dört maddesinin de değiştirilebileceğini söyledi. Yani bu demektir ki; ülkemizin bölünmez bütünlüğü bozulabilir, Cumhuriyet rejimi değiştirilebilir, başkentimiz değiştirilebilir, milli marşımız değiştirilebilir hatta ve hatta bayrağımızın rengi dahi değiştirilebilir. Böyle bir şey kabul edilebilir değil elbette. Ama şimdiden bunun yolunu yapıyorlar. Türkiye dikta rejimine girdikten sonra Anayasamızın ilk dört maddesini değiştireceklerinin sinyalini veriyorlar. Bu ülkenin rejimini, sistemini değiştirtmemek için sonuna kadar mücadele etmeliyiz. Bu bir vatanseverlik görevidir. Allah için vatan için mücadele edeceğiz. Bizim halktan başka gücümüz yok. Bunu hep beraber başaracağız.”

HEP BİR AĞIZDAN HAYIR

“Tek kişi rejimine izin verecek misiniz”, “Türkiye’yi böldürecek misiniz”, “Bayrağı indirtecek misiniz” diye soran Atila Sertel’e hep bir ağızdan cevap veren Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, “Hayır” diye haykırdı.

Referandumda hayır çıkması için yalnızca halka güvendiklerini söyleyen CHP Milletvekili Atila Sertel, “Bizim gazetelerimiz yok, televizyonlarımız yok. Onlar gibi gazeteler ve televizyonlar aracılığıyla görüşlerimizi açıklayamıyoruz ama bizim yanımızda halk var. Halkımızın duyarlılığı sayesinde ‘siz ne oy atarsanız atın kazanamayacaksınız’ şeklinde oluşturulmaya çalışılan algıyı yıkacağız. Genci, yaşlısı herkes sandığa gitmeli. Bu dönemde, böylesine kritik bir süreçte sandığa gitmek vatan borcudur. Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyet’i korumak ve kollamak hepimizin görevidir” diye konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka su satış istasyonu kapanıyor
Sonraki Haber Prof. Batum: ''Bu Anayasa 1876 Anayasası'ndan daha geri''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?