ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Sertel: Ak Parti mührü ile yargı etki altına alınmaya çalışılıyor

CHP’li Sertel: Ak Parti mührü ile yargı etki altına alınmaya çalışılıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Sertel: Ak Parti mührü ile yargı etki altına alınmaya çalışılıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir merkezli altı internet sitesine kendisine hakaret ettikleri gerekçesiyle dava açtı. Davayı kişisel olarak açan Delican, dilekçeyi AKP İzmir İl Başkanlığı mührünü de kullanarak imzaladı. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Atila Sertel de yargıya yönelik iktidar baskısı nedeniyle konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Sertel, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, “İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın şahsına yönelik eleştirilerle ilgili Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mührünü kullanarak dava dilekçesi sunmasının gerekçesi nedir? Bülent Delican imzalı dava dilekçesinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin mührünün kullanmasının nedeni hakim ve savcıları etki altına almak amacını mı taşımaktadır” diye sordu.

İnternet sitelerinde yayınlanan haberlerin AKP’yi değil Bülent Delican’ın şahsi çalışmalarını eleştirdiğini belirten CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, şunları söyledi: “İktidar devletin bütün kurumlarını kendininmiş sayıyor ve yargı başta olmak üzere tüm kurumları baskı altına almaya çalışıyor. İzmir merkezli bazı siteler Bülent Delican’ın çalışma ve açıklamalarıyla ilgili bir takım eleştirel haberler yapıyorlar. Ama sayın Delican’ın eleştiriye tahammülü olmadığından bu internet haber sitelerine dava açıyor ve yayın durdurma tedbiri istiyor. Buraya kadar belki herşey normal. Eğer yalan, iftira ve eleştiri sınırlarını aşan hakaret varsa elbette dava açabilir. Ancak dava dilekçesine baktığınızda altındaki mührün AKP İzmir İl Başkanlığına ait olduğunu görüyorsunuz. Bu apaçık hakim ve savcıları baskı altına almaktır. Hakim ve savcılara ‘benim ardımda iktidar’ var diyerek aba altından sopa göstermek ve yargıya dolaylı yollardan müdahale etmektir. Bu kabul edilemez bir yaklaşım. Bülent Delican her şeyden önce sade bir vatandaştır ve yarın bir gün görevden alınıp alınmayacağı da belli değildir. Eğer haberlerde yalan ve iftira varsa elbette dava açabilir ama bunu kişisel olarak yapmalıdır. Partinin kurumsal kimliğini işin içine karıştırıp, yargıya müdahale etmeye çalışmamalıdır.”CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, konunun açıklığa kavuşması adına beş kritik sorudan oluşan önergesini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e sundu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Kısa Film Festivali’nde geri sayım başladı...
Sonraki Haber Karşıyaka'da elektrik kesintisi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?