ANA SAYFA > İZMİR > CHP’li Çıray: Süleyman Şah’tan çok daha vahimi Ege’de

CHP’li Çıray: Süleyman Şah’tan çok daha vahimi Ege’de

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP’li Çıray: Süleyman Şah’tan çok daha vahimi Ege’de

CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray, Ege Denizi’ndeki Yunanistan işgalini Meclis gündemine taşıdı.

16 Türk adasının işgal edildiğini belirten Çıray, “Sözcü gazetesi başyazarı Sayın Rahmi Turan, ‘Ege’de işgal edilen Türk adaları’ başlıklı makalesiyle ilgili kendisini Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü’nün telefonla aradığını belirtmiştir. Genelkurmay yetkilisi Özkürkçü, Rahmi Turan’a Ege’de mevcut egemenlik antlaşmalarıyla Yunanistan‘a devredilmemiş olan ada, adacık ve kayalıklara ilişkin ihlallerin Genelkurmay tarafından titizlikle takip edildiğini ve TSK’nın görüşleriyle birlikte Dışişleri Bakanlığı’na bildirildiğini söylemiştir. Yani savunma bürokrasisi görevini yapmıştır. TSK tarafından da işgalin doğrulandığı anlaşıldığına göre siyasi iradenin sahibi Hükümetiniz bu işgaller üzerine ne yapmıştır?” diye konuştu.

ŞEHİT KANLARINA İHANET

Çıray, 1996’da Yunanistan’la savaşın eşiğine gelen Türkiye’nin mücadele vererek Ege Denizi’nde çok küçük bir yer tutan Kardak Kayalığını geri aldığını belirterek,  “Çünkü topraklarımızın korunması büyüklükleri ile değil hükümranlık haklarımızla ilgilidir. Üstelik şehit kanları ile sulanarak alınmış olan vatan topraklarımız uğruna savaşılacak kutsallarımızın en başında gelir” dedi.

ÇOK VAHİM OYUNLAR

Çıray, Süleyman Şah Türbesi’nin geri çekilmesinden çok daha vahim oyunların Ege Denizi’nde bulunan adalarımızın üzerine oynandığını belirterek, “Ege Denizi’ndeki 16 Türk adası (Eşek Adası, Koyun Adası, Hurşit, Bulamaç, Fornoz, Nergizçik, Kalolimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba, Ardacık, Gavdos, Dhia, Dionisades, Gaidhouronisi ve Koufonisi), Yunanlılar tarafından işgal edilmiş durumdadır. Bu işgal aynı Süleyman Şah Türbesi’nin yerinin değiştirilmesinde olduğu gibi Lozan Anlaşması’nın ortadan kaldırılması demektir” şeklinde konuştu. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren Çıray, şunları söyledi:

NEDEN İZİN VERİLİYOR

“16 adamızın işgalleri 2004 yılında başlamış ve 31 Aralık 2008 yılında Yunan Genelkurmay Başkanı ve Kara Kuvvetleri Komutanı Türk hava sahasını işgal ederek Bulamaç adasına çıkmışlar; Yunan Cumhurbaşkanı 2009 yılında Eşek Adası’na giderek suya haç atma töreni yapmıştır. Bunlara neden izin verilmiştir?

 

HÜKÜMET SUÇ İŞLİYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir hükümeti olarak Lozan ve Paris Antlaşmalarını kabul ediyor musunuz? Ediyorsanız neden gereğini yapıp topraklarımızı işgalcilerden kurtarmıyorsunuz? Türkiye ve Yunanistan arasında, Ege Denizi’ndeki ulusal sınırların saptanmasında, geleneksel deniz hukuku ilkeleri göz önünde bulundurularak,  3 millik kural temel kabul edilmiş ve Lozan Barış Antlaşması sırasında iki ülke arasındaki denge ve sınır, bu 3 millik kurala göre saptanmıştır. İçinde bulunduğunuz Hükümet bu kuralı uygulamayarak neden suç işliyor? Bu adaların Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenliği altından çıkarılmasına göz yumanlar için vatana ihanet suçu oluşmuş olur mu?

MÜZAKERE İÇİN GİZLİ ANDLAŞMA MI?

17 Aralık 2004 tarihinde AB’den aldığınız müzakere tarihi ile Eşek ve Bulamaç adalarından başlayan işgallerin aynı yıla rastlamış olması arasındaki ilişki nedir? Müzakere tarihi almak için söz konusu adalar ve Kıbrıs ile ilgili gizli anlaşmalara imza attınız mı? Kıbrıs’ta garantörlük haklarımızda vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? Bunların arka plânında Ege’deki petrol ve doğal gaz ile ilgili haklarımızdan da vazgeçiyor musunuz?”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir Fatihli Lal projesiyle Dünya ikincisi
Sonraki Haber Prof. Uysal: Engellileri anlamak için engelli olmanız gerekmiyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?