ANA SAYFA > SPOR > CHP'li Bayır da stat konusunu meclise taşıdı

CHP'li Bayır da stat konusunu meclise taşıdı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Bayır da stat konusunu meclise taşıdı

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir'deki stat sorunlarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a yazılı bir soru önergesi yöneltti.

Alsancak Stadı'nın yıkım kararı, Atatürk Stadı'nın bakımda olması, İzmir takımlarının taraftarlarını ayağa kaldırırken, İzmir takımlarının maçlarını oynayacak stat bulamaması üzerine CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır bu sorununu meclise taşıdı.

 Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a yazılı bir soru önergesi yönelten Bayır, "Şehrimizin köklü futbol kulüplerinden Göztepe, Altay, Karşıyaka, Altınordu, Bucaspor ve İzmirspor yeni futbol sezonu başlamasına az bir süre kala maç oynayabilecek stat bulmakta gerçekten zorlanacaklardır" ifadelerini kullandı.

Alsancak Stadı için deprem riski nedeniyle yıkılma kararının alınması, Göztepe ve Karşıyaka için yapılacağı açıklanan stadyum inşaatlarına bir türlü başlanmaması, Atatürk Stadı'nın ise bakımda olması ve sezonun ilk haftalarına yetişmesinin mümkün olmaması nedeniyle yaşanacak sıkıntılardan bahseden CHP'li Bayır, Bakan Kılıç'a şu soruları yöneltti:

"İhtiyaçları açıkça ortada olan İzmir stadyumlarının bakım, onarım ve kapasite artırımı gibi fiziki düzenlemeler yapılması için bakanlık bütçesinden bugüne kadar kaynak ayrılması çok mu zordu?"

"2003-2015 yılları arasında bakanlık olarak kamu ve özel sektör işbirliğiyle hangi illere stadyumlar yapılmıştır? Hem nüfus hem de kulüplerin tarihsel geçmişleri göz önüne alınırsa İzmir gibi 4 Milyon 500 bin nüfuslu bir şehirde Avrupa standartlarına uygun bir stadın bugüne kadar yapılmaması sizce bir ayıp değil midir? Yoksa siyasi bir ayrımcılık mı söz konusudur?"

"2015-2016 sezonun da İzmir'in köklü kulüplerinin kendi şehirlerinde stat bulamaması ve başka şehirlerde oynayacak olmaları nedeniyle yaşayacakları maddi ve manevi kayıpları nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz?"

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Kartek: Sistemi ayağa kaldırdık, İzmirliler'in yanında olduk
Sonraki Haber KSK'nin efsane kaptanı Erol Baş'ı anıyoruz...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?