ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP'li Balbay: İzmir'den elinizi çekin

CHP'li Balbay: İzmir'den elinizi çekin

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Balbay: İzmir'den elinizi çekin

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Ali Balbay, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Mavişehir'de açık spor alanı olarak ayırdığı Şemikler Mahallesi 26388 Ada 1 parsel ve Büyük Çiğli Mahallesi 5429 parselde 115 dönümlük iki araziye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar izni verilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Balbay İzmir'de 7 yıl önce tartışma yaratan TOKİ'nin Karşıyaka Mavişehir'deki spor alanlarının satışının bu kez imar planları ile kent gündemine geldiğini hatırlatarak, bakanlığı bu yanlış karardan bir an önce dönmeye çağırdı. Balbay İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 7 yıl önce iki arsanın satışına ve arsaları alanların imar taleplerine onay vermediğini hatırlatarak, "İzmir’den elinizi çekin. İzmir rant değil yaşam kentidir" dedi.

Balbay İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne gönderilen bu planla birlikte sahipleri farklı olan her iki spor alanı olan arsaların yüzde 25'lik hisselerinin İller Bankası mülkiyetine geçtiğini belirterek bu yolla ilgili alanın imara açılmasının önündeki engellerin bakanlık eliyle kaldırıldığını vurguladı. Balbay şöyle devam etti: "Bu yolla İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin imar ve planlama hakkı elinden alındı. İzmir'i dünyanın en sağlıklı büyüyen kentlerinden biri haline getiren İzmir Belediyesi'ne bunu yapamazsınız. İzmirli bunu hak etmiyor."

Balbay, Bakan Özhaseki ’den şu sorularına yanıt istedi:

  1. İzmir Mavişehir’de açık spor alanı olarak görünen Şemikler Mahallesi 26388 Ada 1 parsel ile Büyük Çiğli Mahallesi 5429 parselde 115 dönümlük iki ayrı araziye Bakanlıktan imar izninin çıkmasının gerekçesi nedir?
  2. Kamuya terkedilmesi gereken araziyi TOKİ’den alanların aldıkları alanın yüzde 25'ini İller Bankası'na sattıkları iddia edilmektedir. Bu satış gerçekleşmiş midir? İller Bankası bu alanı kaç TL’ye satın almıştır?  
  3. “En büyük hırsızlıklar, kötülükler, belalar imardan geliyor” yönünde yapmış olduğunuz tespit ortadayken, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden bunu elde edemeyenler işlerini bakanlıktan kim ya da kimler aracılığıyla elde etmişlerdir?
  4. Bu işlemler ve bakanlığın tasarrufu İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin imar ve planlama hakkını elinden almaz mı? İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin konuyu dair itirazını dikkate alacak mısınız?
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KENT AŞ çalışanına Yüzde 18 Zam
Sonraki Haber Misina nedir, ne işe yarar?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?