ANA SAYFA > İZMİR > CHP'li Bakan, TOMA'yı kullanan polisi sordu

CHP'li Bakan, TOMA'yı kullanan polisi sordu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP'li Bakan, TOMA'yı kullanan polisi sordu

TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakan’ı Efkan Ala’ya 1 Mayıs’ta İstanbul’da bir vatandaşı TOMA ile ezerek ölümüne sebep olan polisi sordu.

İstanbul Beyoğlu’nda, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı’nda Tarlabaşı Bulvarı'ndan Unkapanı istikametine giden TOMA, yasak olmasına rağmen ışıklardan U dönüşü yaparak bir vatandaşı ezmiş ve 57 yaşındaki Nail Mavuş hayatını kaybetmişti. TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TOMA’yı kullanan polisle ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya soru önergesi verdi. 

Bu tarz olayların ve bu olayların soruşturmasının yapılmamasının kolluk kuvvetlerinin saygınlığını zedelediğini belirten Bakan, kanunlaşan 277 Sıra Sayılı Kolluk Gözetim Komisyonu Kurulması kapsamında, vatandaşın can güvenliğini ve kamu düzenini sağlamakla görevli olan kolluk kuvvetlerinin kamu tarafından ‘sivil gözetiminin’ önemini hatırlattı.

Bakan, Ala’ya şu soruları yöneltti: “Bakanlığınızın konuyla ilgili başlatmış olduğu bir soruşturma var mıdır? TOMA’yı kullanan polis memuru tespit edilmiş midir? Hakkında işlem başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa ne aşamadadır? Devletin hayatını kaybeden Nail Mavuş’un ailesine yönelik maddi ya da manevi yardımı olacak mıdır?”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Prof. Dr. Jale Erzen’e “Yılın Sanat İnsanı Onur Ödülü”
Sonraki Haber İKÇÜ'de Kut'ül Amare Zaferi panelle kutlandı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?