ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP Karşıyaka’da çocuk istismarı konuşuldu

CHP Karşıyaka’da çocuk istismarı konuşuldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Karşıyaka’da çocuk istismarı konuşuldu

CHP Karşıyaka İlçe Örgütü, çocuk istismarı konulu bir panel düzenledi. Panelist olarak Karşıyaka Örgütü’nün konuğu olan CHP Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, çocuk istismarı konusunda çarpıcı bilgiler verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkanlık binası konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını yapan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak “Bugün ülkemizde ne yazık ki istismarın pek çok çeşidi yaşanıyor. O kadar kural tanımaz bir hale geldiler ki, bir kişi anayasayı değiştirerek ülkeye başkanlık sistemini getirmek için kendi yol arkadaşlarını ve ülkeyi dahi feda etmekten çekinmiyor. Son 3 ayda 500’ün üzerinde askerimiz şehit olmuş. Ülkemizi mezarlığa çevirdiler” dedi.

Uğur Yıldırım’ın ardından söz alan Gaye Usluer de, öncelikle ülke gündemini değerlendirerek Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevini bırakmasıyla sonlanan süreci bir “sivil darbe” olarak nitelendirdi.

“Tüm hükümet üyeleri derneklerin önüne yatmıştır”

Gündeme ilişkin kısa değerlendirmesinin ardından panelin konusu olan çocuk istismarı hakkında konuşan Usluer, “Karaman’da yaşanan süreci hepimiz acı içerisinde izledik. Bizler konuyu detaylı incelediğimizde bu yurtların yasadışı olduğunu gördük. Ama bu süreçte sadece kadın bakan değil, tüm hükümet üyeleri bu derneklerin önüne yatmıştır. Ne yazık ki hem Ensar Vakfı’nın, hem de KAİMDER’in önüne tüm hükümet üyeleri ve AK Partili milletvekilleri yatmıştır” dedi. Usluer, çocukları istismar eden zanlı kadar, istismarın ortamını sağlayan bu vakıfların da suçlu olduğunu, en büyük sorumluluğun ise Milli Eğitim Bakanlığı’nda olduğunu belirtti.

“Rakamlar çok acı”

Türkiye’de çocuk istismarına ilişkin rakamların çok acı bir tabloyu ortaya koyduğunu belirten Usluer, son 14 yılda çocuk istismarı vakalarının %450 arttığının, her 5 kızdan ve  10 erkekten birinin istismara uğradığının, cinsel istismar vakalarının %70’inin 2-10 yaş aralığındaki çocuklar üzerinde yoğunlaştığının altını çizerek, “Bunlar sadece adli mercilerce saptanmış vakalar. Yaşanan olayların yalnızca 3’te 1’inin adli makamlara bildirildiği tahmin ediliyor. Rakamların görünen yüzü acı, ama görünmeyen yüzü daha acı” dedi.

Usluer, daha sonra panele katılan dinleyicilere cinsel istismar suçlularının toplumsal profilleri ve çocuklara nasıl yaklaştıkları konularında bilgiler vererek tüm aileleri bilinçli olmaları konusunda uyardı.

Salahattin Oytun İdel / Karşıyaka Haber

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber MHP İzmir'den Türkçülük Şöleni
Sonraki Haber Balbay: ''Çatışma ve Sosyal Gerginlik bakanı olursunuz''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?