ANA SAYFA > SAĞLIK > CHP İzmir'den Tabip Odası'na tam destek

CHP İzmir'den Tabip Odası'na tam destek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir'den Tabip Odası'na tam destek

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı, İzmir Tabip Odası’na gerçekleştirdiği ziyaretle doktor ve sağlık çalışanlarının ekonomik şartlarının yükseltilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi için verdikleri mücadeleye destek verdi.

Ziyareti gerçekleştiren heyette CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Katip Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve CHP İl Başkan Yardımcısı Özcan Durmaz yer aldı.

CHP heyetini ağırlayan İzmir Tabip odası Başkanı Lütfü Çamlı CHP’nin hem İzmir’de hem de Ankara’da doktorların ve sağlık çalışanlarının verdikleri mücadeleye sahip çıktığını dile getirerek, ziyaretin kendileri için çok anlamlı olduğunu belirtti. Çamlı şunları söyledi; "Tabipler Birliği ve İzmir Tabip Odası olarak pandemide canlarını hiçe sayan tüm sağlık çalışanları ve doktorlar için büyük bir mücadele veriyoruz. 500’den fazla doktor arkadaşımızı pandemide kaybettik. Bizler canı pahasına bu mücadeleyi verirken, pandemide büyük hatalar yapıldı. Günde 300 insan kaybederken vaka sayıları,100 bine ulaşmışken bile sağlık bakanımız “ek önlem almayı gerektirecek bir durum yok” açıklaması yaptı. Özellikle İzmir ve turizmin yoğun olduğu yerlerde turist gelsin, çarklar işlesin diye normalleşme adı altında büyük hatalar yapıldı. Bugün de artık pandemi bitmiş, artık her şey normale dönmüş gibi bir hava yaratılıyor ama günde 150’ye yakın insanımız halen hayatını kaybediyor. Tüm bu hataların bedelini doktorlarımız ödüyor. Ocak ayında İzmir’de yoğun bakımlarda yer kalmamıştı. Ama ek hiçbir tedbir alınmadı. Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımızsa çok zor ve ağır şartlarda, üstelik hak ettiklerini alamadan mücadele etmeye devam etti. Bugün sağlık çalışanlarının uğradığı şiddetten, özlük haklarına ve yoksulluk sınırının altında maaş almalarına kadar tüm sıkıntılarımızın çözülmesi için büyük bir mücadele içindeyiz. Tıp bayramında, 14-15 Mart’ta iki günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Biz bu sıkıntılarla boğuşurken, kalkıp da bizlere, “yurt dışına giderlerse gitsinler” denmesi, çirkin yakıştırmalar yapılması bizleri yaralıyor. Biz gitmiyoruz, buradayız ama mücadelemizi de bırakmıyoruz.  Tüm bu sorunlarımızın çözümünde ve eylemlerimizde bizlere destek olan CHP milletvekilleri ve örgütleri bizlere büyük moral veriyor. Ziyaretiniz ve her zaman verdiğiniz destek için çok teşekkür ediyorum."

Ziyaretlerinin sebebinin, Doktorlara ve sağlık çalışanlarına yapılan tüm saldırılarda ve verilen haklı mücadelede Tabip Odasının yanında olduklarını göstermek olduğunu ifade eden, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “ Günümüz iktidarı ve saray insicamları iyiden iyiye kaybetmiş durumda. Ne söylediklerinin, ne yaptıklarının farkında değiller” diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü;

Doktorlarımızın ve sağlık çalışanlarımızın uzun süredir yürüttükleri hak mücadelesinde destekçileri olduğumuzu, bizzat iktidarın en yetkili ağzından doktorlarımıza yönelik yapılan sözlü saldırılar karşısında da yanlarında olduğumuzu göstermek için bugün milletvekillerimizle Tabip Odasındayız. Bugün iktidar, iktidarı kaybetmemek için her şeyi yapar hale gelmiştir. Doktorlarımızın dertlerini, sıkıntılarını, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını görmek yerine, onlara saldırmayı hatta çirkin sözlerle de hedef göstermeyi tercih ediyorlar. Aslında bu tavırları sadece doktorlarımızla ilgili değil. Günümüz iktidarının insana bakış açısında sıkıntı var. Bunun içinde, insan hayatı kurtaran, pandeminin gerçek kahramanları doktorlarımıza ve sağlık çalışanlarına da şaşı bakıyorlar. Temel sorun insana bakış açılarından kaynaklanıyor. Biz bu bakış açısından ve zihniyetten ülkenin kurtulması için sizler gibi büyük bir mücadele veriyoruz. Bugün de dayanışma duygularımızı paylaşmak için buradayız. Sizleri seviyoruz, sizlere büyük saygı duyuyoruz, daha da ötesi sizlere ihtiyacımız var. Bu haklı mücadelenizde yanınızda durmaya devam edeceğiz. Şimdiden 14-15 Mart mücadelenizde ve eylemlerinizde başarılar diliyor,  tıp bayramınızı kutluyorum.

Ziyarette konuşan TBMM Başkanlık Katip Üyesi ve İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ da Türkiye’de yaşanan sıkıntılarla ilgili verdikleri soru önergelerine, cevap bile alamadıklarını belirterek “ Türkiye’nin sorunlarına, halkın sıkıntılarına ve doktorlara sırtını dönmüş bir iktidar var. Bu ülkede kadına karşı uygulanan şiddeti protesto eden kadınlar, şiddet görüyor. Sağlık çalışanlarımızın ve doktorlarımızın mücadelesinde hep yanlarındaydık. Haklarını alıncaya kadar da yanlarında olmaya devam edeceğiz. Mecliste, iktidar duymak istemese de biz sizin sesiniz olmayı sürdüreceğiz. Doktorlarımıza uygulanan her sözlü ve fiziki şiddete karşı, şiddet kimden gelirse gelsin karşısında duracağız.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu’da, Doktorların haklarının teslim edilmesi ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kendilerinin de mecliste mücadele ettiklerini belirterek “ Giden gitsin diyenler bilsin ki, gidecek olan doktorlarımız değil, gidecek olan aslında bellidir. Bir önerge vererek, Ocak ayı içinde pandemi sebebiyle hastanelerdeki yoğun bakım durumlarını sordum. Ancak bakanlık tenezzül edip cevap dahi vermedi. Çünkü gerçekleri gizlemek istiyorlar. Ama bu gerçekleri daha fazla gizleyemeyecekler, Çünkü iktidar değişikliği çok yakın ve tüm bunların hesabını hukuki yollardan soracağız” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka'nın Play-Off rakipleri belli oldu
Sonraki Haber Karşıyaka'ya sakatlardan iyi haber

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?