ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir Milletvekili Akatlı İzmir Üniversitesi öğrencilerinin konuğu oldu

CHP İzmir Milletvekili Akatlı İzmir Üniversitesi öğrencilerinin konuğu oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir Milletvekili Akatlı İzmir Üniversitesi öğrencilerinin konuğu oldu

CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı “Siyasette Kadın Olmak” başlıklı konuşması ile Kadın ve Toplum dersinde İzmir Üniversitesi öğrencilerinin konuğu oldu.

İzmir Üniversitesi’nin her bölümünden öğrencilerin toplumsal cinsiyet konusunda farkındalığının artırılması ve kadının toplum içindeki yeri algısının doğru şekillenmesi için verilen Kadın ve Toplum dersine, CHP İzmir milletvekili Zeynep Altıok Akatlı konuk oldu. “Siyasette Kadın Olmak” başlıklı konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtlayan Akatlı, toplum içinde her alanda mücadele içinde olan kadına destek olmak için ilk önce söylemin değiştirilmesi gerektiğini söyledi. 2002-2009 yılları arasında kadına karşı şiddetin yüzde 1400 arttığını dile getiren Akatlı, kadına karşı şiddetle ilgili yargılama esnasında kullanılan “iyi hal” ve “tahrik” indirimlerini de eleştirdi ve “Toplumun her alanında bu şiddeti meşrulaştırıcı bir dil kullanılmakta” dedi. Konuşması öncesi Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş ile bir araya gelen Akatlı, “Eğitimde geri olmamıza rağmen akademik dünya, özel sektör ve beyaz yakalı istihdamında kadınlarımıza değer veriliyor olması mutluluk verici” değerlendirmesinde bulundu.

“Herkes birer birey olarak kabul edilmeli”

Dünya Ekonomik Forumu’nun Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporuna göre Türkiye’nin 2015 yılında 145 ülke arasında 130’uncu ülke olduğu verisini paylaşan Zeynep Altıok Akatlı, “Sadece yüzde 15 oranında kadının temsil edildiği mecliste de bir kadın milletvekili olarak sizden beklenen, kadın haklarının savunucusu olmanız. Ancak ben istiyorum ki kadın haklarının savunucuları erkek milletvekilleri de olsun ve herkes birey olarak kabul edilsin” dedi.

“Emsal karara sevinip arkamıza yaslanmamalıyız”

Kadına karşı şiddet konusunda emsal oluşturan Özgecan Aslan davasında sanıklara verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının bir kazanım olduğuna ancak bu davadan önce hayatını kaybeden ve ismi hatırlanmayan kadınlar için geçerli olmadığına dikkat çeken Akatlı, “Bu kararı bir kazanım olarak değerlendirip arkamıza yaslanmamalıyız çünkü bu kadar kamuoyu oluşturulmasaydı mutlaka o davadan da bir tahrik indirimi çıkacaktı. Hukuk sistemimiz izin vermiyor ama 70 kişinin tecavüzüne uğrayan 12 yaşındaki kız çocuğunun davasında da alınan bu karar uygulanmalı” diye konuştu. Konuşması sonunda Akatlı’ya teşekkür plaketini Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Defne Erzene Bürgin takdim etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Estetik Dişte Dijital Devir
Sonraki Haber Attila İlhan'ın anısı bu yarışmayla yaşıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?