ANA SAYFA > İZMİR > CHP İzmir il başkanı ve yönetiminden çağrı

CHP İzmir il başkanı ve yönetiminden çağrı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP İzmir il başkanı ve yönetiminden çağrı

Tüm Türkiye İzmir'de yapılacak 4 Ağustos Demokrasi ve Cumhuriyet Mitingini beklerken, Mitingin organizasyonunu üstlenen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanı ve Yönetiminden demokrasi ve cumhuriyet sevdalılarına çağrı geldi.

4 Ağustos mitinginin yapılmış tüm darbelere, darbe girişimlerine ve her türlü diktaya karşı yapılacağını belirten CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel "Bugün bu mitinge katılmayacağız da, ne zaman katılacağız ?" dedi  Yüksel şunları ifade etti.

İZMİR GÜNDOĞDU'YA AKACAK

Miting kararını almamızda,bu büyük buluşmayı İzmir'de yapmak istememizdeki en büyük sebep, İzmirlilerin hangi siyasi partiye oy verirse versin, ideolojisi ne olursa olsun özgürlüklerine, Atatürk'e, demokrasiye ve laik cumhuriyete yönelen her  tehditte korkmadan, çekinmeden tepki vermesi, alanlara yığılarak çıkmasıdır. Her zaman ülkesine, cumhuriyetine bu kadar sahip çıkan bir kentin böylesine tarihi bir mitinge ev sahipliği yapmasından daha özel bir durum olamaz. İzmirliler eminim ki 4 Ağustos'ta Gündoğdu meydanına adeta akacak, Gündoğdu' ya sığmayacağız ve tarihe birlikte tanıklık edeceğiz.

BU DEMOKRASİ BULUŞMASININ SAHİBİ İZMİR'DİR

Miting için hazırlıkların tamamlandığını, duyurularınsa son güne kadar devam edeceğini belirten Alaattin Yüksel "Şimdiye kadar çok miting gerçekleştirildik İzmir'de. Ama onların hepsi seçimlerle ilgili siyasi mitinglerdi. Bu mitingin farkıysa, bu mitingin sahibinin İzmir olmasıdır. Burada siyaset yok, herhangi bir partinin oy kaygısı yok, burada siyasi mesaj yok. Bu mitingde vatana, demokrasiye, cumhuriyete, Atatürk'e sahip çıkmak var. Burada her türlü darbeye, diktaya, diktatörlüğe karşı omuz omuza mücadele var. Bu mitingde İzmir var, gençler, kadınlar, emekçiler var, tüm demokratik kitle örgütleri, renklerine bakılmaksızın tüm taraftar grupları ve  ülkesini sevenler var.  Dünyanın en güzel gün doğumu ve gün batımının gerçekleştiği, demokrasiyi özümsemiş, cumhuriyeti ve laikliği yaşam biçimi haline getirmiş,barışın, huzurun ve hoşgörünün başkenti İzmir'den, 4 Ağustos'ta yüz binlerin yükselteceği, özgürlük, adalet, eşitlik ve demokrasi haykırışları, tüm Türkiye'ye gelecek için  yeni bir umut, bu yolda verilecek mücadele içinse çok büyük bir moral ve güç olacak. Bu büyük buluşma ülkesi için endişelenenlerin endişesini yok edecektir. Çökmüş, ele geçirilmiş hukuk sistemi yüzünden cezaevlerinde bulunanlara ve ailelerine, işlerinden olan insanlarımıza, üniversite ve KPSS sınavlarında, askeri okullara girişlerde, liyakata göre yapılmayan tüm atamalarda hakkı yenmiş, suçlanmış,dışlanmış tüm insanlarımızın umut buluşması, haklarının teslim edilmesi içindir bu miting. Demokrasi için, vatan için Şehit düşmüş askerimizin, polisimizin, sivil vatandaşlarımızın aileleri içindir, gazilerimiz içindir, artık teröre dur demek içindir bu miting. Baskılardan kurtulmak, hakça ve özgürce yaşamak, baskıya boyun eğmemek, uğruna geçmişte sokaklara,alanlara çıkmış şiddete rağmen, ötekileştirilmelerine rağmen geri adım atmamış, bir ağaç uğruna, barış istemek uğruna, demokrasi ve özgürlük uğruna şehit düşmüş gençlerimiz, çocuklarımız tüm insanlarımız içindir bu buluşma.Her ne sebeple olursa olsun, özgürlüğünün, haklarının kısıtlandığını, sesinin kısıldığını, düşünen herkes içindir bu buluşma. Türkiye'de artık bunlar yaşanmasın, dünyanın en güzel ülkesinde huzur,birlik ve barış içinde yaşayalım, çocuklarımızın geleceği için endişelenmeyelim, yarın kaygısıyla başımızı yastığa koyup uykularımızı kaçırmayalım diyen, herkesi bu büyük buluşmaya bekliyoruz" dedi.   

 TARİHİ MİTİNGİN RAKAMLARI

Mitinge ilişkin yapılan hazırlıklardan rakamlarda veren CHP İzmir İl Başkanı " Demokrasi ve Cumhuriyet mitingini İzmirlilere duyurmak için her türlü çalışmayı yaptık. 4 Ağustostaki miting için ilk etapta bastırdığımız 2 milyon basıldı ve dağıtıldı. toplamda 50 bin afiş kullanıldı, 20 bin adet ayaklı pano, tüm  İzmir'de  bin adet Bilboard donatıldı,Dijital totemlerde ve İzmir'deki akıllı kavşaklarda duyurular yapılıyor,şehir içi minibüslerde mobil duyurular sürüyor, üst geçit ve köprülere toplamda 500 adet pankart asıldı, İzmir'in radyolarında duyurularımız hala devam ediyor. Ayrıca özellikle yerel basınımız ve televizyonlarımız sık sık haberleriyle ve bizlere yer vererek Miting alanı içinde bazı rakamları vermem gerekirse, farklı yerlere kurulacak toplamda 6 adet dev led ekran kullanacağız. Özel bir ses sistemiyle tüm Gündoğdu ve Cumhuriyet meydanına ses yayınını ulaştıracağız.10 adet ikram aracıyla mitinge gelen İzmirlilere soğuk içecekler ve çay ikramlarımız olacak. Ayrıca alanda 1 milyon şişe su ücretsiz olarak dağıtılacak" dedi.

TATİLCİLERE ÖZEL ÇAĞRI

Bu mitingde bulunmanın aynı zamanda tarihe tanıklık etmek anlamına geleceğini belirten Alaattin Yüksel,4 Ağustos'ta tüm İzmir' de 24 saat boyunca şehir içi ulaşımının ücretsiz olacağını, özellikle de tatilcileri mitinge beklediklerini söyleyerek "Böylesine değerli, anlamlı ve sahip çıkılması gereken değerler için yapılan mitinge tüm işimizden, planımızdan ve tatilimizden sadece 3-4 saatliğine vazgeçerek katılmak çok önemli. Özellikle yaz sebebiyle sahil beldelerinde tatilde, yazlıklarında olan tüm vatandaşlarımızı bu cennet vatana, çocuklarının geleceğine, özgürlüklerine ve demokrasilerine sahip çıkmaya davet ediyorum. İnanıyorum ki, 4 Ağustos'ta  tüm  tatil beldelerimiz boşalacak ve oralarda bulunan vatandaşlarımızda Gündoğdu meydanındaki tarihi buluşmanın bir parçası olacaklar" dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İzmir'de ''Mavi bayrak'' sayısı 47'ye yükseldi
Sonraki Haber Kruvaziyer turizmine destek geldi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?