ANA SAYFA > İZMİR > CHP Genel Sekreteri Sındır'dan ilk ziyaret İzmir'e

CHP Genel Sekreteri Sındır'dan ilk ziyaret İzmir'e

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Genel Sekreteri Sındır'dan ilk ziyaret İzmir'e

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, yeni görevine başlamasıyla birlikte il ziyaretini Küçük Menderes Havzasında gerçekleştirdi. Ziyaretleri kapsamında Bayındır, Ödemiş, Kiraz, Beydağ ve Tire’de CHP ilçe başkanlıklarında partilileriyle bir araya gelen Sındır; “sen ben ayırımı yapmadan, hep birlikte ülkemizi bu zorlu dönemden çıkarmak, demokratik ve hukuk değerlerini hakim kılmak için mücadele edeceğiz” dedi.

Ziyaret ettiği tüm ilçelerde coşkulu partililer tarafından karşılanan Sındır, hemşehrileriyle yakından ilgilendi, görüş ve önerilerini dinledi. Konuşmasına yeni görevine değinerek başlayan Sındır, genel sekreterlik görevini layıkıyla yapabilmek için var gücüyle çalışacağını ifade etti. Sındır, “Bu önemli görevi en iyi şekilde yapmak, yapabilmek ancak ve ancak sizlerin katkısı ve değerli desteği ile olacaktır. Ön seçimde, 7 Haziran’da, 1 Kasım’da sizlerle kucaklaştık, birlikte çalıştık. Bugün aldığım bu onurlu görev de birlikte çalışmanın, dayanışmanın ve hangi koşulda olursa olsun CHP ilke ve değerlerine sahip çıkmanın takdiridir. Bugün bana verilen görev ve yetki örgütümüzün, yani sizlerindir. Tabi onuru ve sorumluluğu çok büyük olan bu makam tüm Türkiye’yi kapsamakta. Onun için partimizin başarısına, memleketimizin iyiliğine katkı koyacak çalışmalarda örgütümüzle birlikte olacağım. Bu süreçte sizlere ve hemşehrilerime bir telefon kadar uzaktayım. Kapım hepinize ve sonuna kadar açık. Bugün içinde bulunduğumuz durum insanımızın, yarınımızın, Cumhuriyetimizin bekasının meselesi” dedi.

“ÇAĞDAŞ DAHA ÖZGÜR BİR YAŞAM ARZUMUZU ORTAYA KOYDUK”

Konuşmasına yakın geçmişte gerçekleşen 35. CHP Olağan Kurultayında çıkan sonuç bildirgesinin önemine değinerek devam eden Sındır, “Kurultayımızın en önemli sonucu, sonuç bildirgemiz. Bu sonuç bildirgesi, partimizin 35. Olağan Kurultaydan sonra hangi hedefleri olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. Kısacası biz daha güzel, daha aydınlık, daha çağdaş daha özgür bir yaşam arzumuzu ortaya koyduk. Biz Türkiye Cumhuriyet tarihinde devrimleri yapan partiyiz. 4. Devrim olarak özgürlükçü demokrasi devrimini yapacağız. Parti devleti düzenine son verip, saydam ve hesap verebilir bir hukuk devleti oluşturacağız. Anayasamızın değiştirilmesi tartışmaya dahi açılamaz maddelerine dokundurmayız. Yargının üzerindeki iktidar vesayetini kaldıracağız, yargıyı bağımsız kılacağız. Darbe hukuku ve onu tahkim eden tüm düzenlemeleri kaldıracağız. Hak ve özgürlüklerde hiçbir ayrım yapmaksızın tüm yurttaşlarımız haklarını kesin güvence altına alacağız” dedi.

“DEMOKRASİ, HUKUK, ÖZGÜRLÜKLER YOK HÜKMÜNDE”

Konuşmasında, Türkiye’de demokrasinin, hukukun, özgürlüklerin basının baskı altına alındığını belirten Genel Sekreter Sındır sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkemizin çözüm bekleyen çok ciddi sorunları bulunmakta. Bugün bu iktidarın politikaları ile demokrasi, hukuk, özgürlükler yok hükmünde. Basın susturulmuş, haber alma ve iletme özgürlüğü ortadan kaldırılmış. Gazeteciler hapiste. Demokrasi yönetimlerinde dördüncü kuvvet olan basın, ülkemizde maalesef baskı ve kontrol altına alınmaya, gazeteciler susturulmaya çalışılmakta. Bu iktidarın aklına basın deyince baskın yapma anlamında algılıyor. Bunun için de gazetecilere, medyaya baskı yapıyor. Bugün onlarca gazeteci, vatandaşa haber ve yorum ilettikleri için tutuklu bulunmaktadır. Bu uygulamaları kabullenmek mümkün değildir.”

“BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞIYIZ”

Konuşmasının son bölümünde başkanlık sistemi tartışmalarına yer veren Sındır şöyle dedi: “Tutturmuşlar Başkanlık diye. Demokrasi tarihimizle ülkemizin parlamenter ve toplumsal yapısıyla bağdaşmayan bu konu milletimizin, Cumhuriyetimizin iki yüz yıllık birikimini heba etmektir. Getirmek istedikleri bu sistem ülkemizin üniter yapısına, laik ve sosyal hukuk dokusuna zarar verir. Onun için biz bunun karşısındayız. Biz cumhuriyetimizin ve değerlerinin sonuna kadar arkasındayız. Başkanlık tartışmaların içerisinde asla olmayacağız. Biz ayrıştırıcı politikalara dur diyecek düzenlemeleri yapacağız. Bunun için var gücümüzle çalışacağız.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yok etmek istediğinizin egosunu besleyin
Sonraki Haber Karşıyaka forvet adayını İzmir'in öbür yakasında buldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?