ANA SAYFA > İZMİR > CHP Genel Sekreteri Sındır: Geleceğinize sahip çıkın

CHP Genel Sekreteri Sındır: Geleceğinize sahip çıkın

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Genel Sekreteri Sındır: Geleceğinize sahip çıkın

Ülke çapındaki ziyaretlerini hızlandıran CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, üniversite öğrencileriyle çim toplantısında bir araya geldi. Ülke gündemi ve eğitim sistemine ilişkin açıklamalarda bulunan Sındır, gençlere “beklenti içinde olmayın, geleceğinize sahip çıkın. Talep edin ve alın. Hak verilmez, alınır” dedi.

Üniversite öğrencilerinin CHP Genel Sekteri Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ı aralarında görmekten mutlu olduklarını ifade etmesiyle başlayan toplantıda Sındır, “25 yıla yakın öğretim üyeliği, hocalık yaptım. Aranızda olmaktan mutluyum ve heyecanlıyım” dedi. CHP’nin sosyal demokrat bir parti olarak gençlere önem verdiğini ifade eden Sındır, “gençlerimiz bugün bir beklenti içinde olmamalı. Gençlerimiz arzuladıkları yaşamı talep edip almalı. Hak verilmez alınır. Gençlik adına, gençlerin hakları adına geleceğinize sahip çıkacaksınız. Bu CHP çatısı altında olur, bir demokratik kitle örgütünde olur, bir meslek kuruluşunda olur, kendi mesleğinizle ilgili bir meslek odasında olur. Buralarda demokratik hak ve taleplerinizin için mücadelenizi vereceksiniz ve alacaksınız” dedi.

“EZBERE VE DOĞMAYA DAYALI BİR EĞİTİM SİSTEMİ!”

Türkiye’de ezbere ve doğmaya dayalı bir eğitim sistemi olduğunu söyleyen Genel Sekreter Sındır, “Bugün Türkiye’deki eğitim sistemiyle; aydın, zihni açık, öğrenme merakı içinde olan, öğrendiklerini analiz edip bunları sentezleyen ve yeni bilgiler türetebilen, üretebilen yaratıcı bireyler, beyinler yetiştirilmiyor. Dogmatik, koşulsuz her şeyi kabullenmeye ve ezberlemeye dönük bir eğitim sistemi ile karşı karşıyayız. Ülkemizde sağlıklı, planlı ve önem atfedilen bir eğitimden bahsetmek mümkün değil. Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim alanındaki devrimlerinin yeniden hayata geçirebilmek için, umutsuzluğa kapılmadan kararlı inançlı bir şekilde mücadele etmeliyiz” dedi.

“BİLİMSEL, MALİ VE YÖNETSEL ÖZERKLİĞİNİ SAĞLAYACAĞIZ!”

1982 Anayasasıyla kurulan, Yüksek Öğretim Kurumu’nun anti demokratik uygulamalarını ortadan kaldıracaklarını da ifade eden CHP’li Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Üniversitelerimizin bilimsel, mali ve yönetsel özerkliğini sağlayacağız. Üniversitelerin akademik özgürlüğüne saygılı olmayan siyasal iktidarı kabul etmiyoruz. Üniversitelerin özgür üniversite olabilme özelliğini ortadan kaldıran araştırma, geliştirme, bilimsel faaliyetlerde bulunmasını engelleyen uygulamalara son vereceğiz.”

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''Yılın Gençlik Meclisi'' ödülü Bornova'ya
Sonraki Haber Büyükkarcı: Sarıca'yı hiç bir yere bırakmayız

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?