ANA SAYFA > İZMİR > CHP Genel Sekreteri Sındır: Bir oy çok önemli

CHP Genel Sekreteri Sındır: Bir oy çok önemli

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP Genel Sekreteri Sındır: Bir oy çok önemli

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Urla’da STK temsilcileri ile buluştu, esnafı ziyaret etti, vatandaşlara seslendi.

Anayasa değişikliğiyle parti devleti getirileceği vurgusunu yapan Sındır, “Bir oy çok önemli. Senin oyunla demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi koruyabiliriz. Parti devletine geçilmesine dur diyebiliriz. 16 Nisan'da geleceğimiz için, çocuklarımız için sandığa gidelim ve rejim değişikliğine hayır diyelim” dedi.

“SİHİRLİ BİR FORMÜL VARDI DA NİYE KULLANMADINIZ?”

Sözlerine 15 yılda çözülemeyen sorunların bir referandumla nasıl çözülebileceğini sorarak başlayan Sındır “Memleketin ekonomik, sosyal, dış politika sorunları yokmuş gibi, bunları bir kenara bırakıp bir kişinin tek adamlığına nasıl gidebileceğini konuşuyoruz. Bakanlar, başbakan her gün televizyonlarda referandumdan evet çıkarsa terörün biteceğini söylüyor. 15 yıldır ülkeyi yönetenlerin elinde sihirli bir formül vardı da niye kullanmadınız, diye sormazlar mı? Terör nasıl bitecek? Terörü bitirecek formülü koysunlar önümüze biz de destek verelim. Yeter ki terör bitsin. Sabah, öğle, akşam her yerde referandumu konuşuyoruz. Sorarım, ülkemizin o kadar sorunu varken yapılmak istenen Anayasa değişikliği öncelikli konumuydu? Tabi ki Hayır” dedi.

“ŞAHSİ İDAREYE KARŞIYIZ”

Anayasa değişikliğiyle otokratik bir yönetim anlayışına ve parti devletine geçileceğini vurgulayarak sözlerine devam eden Sındır, “yasama, yürütme ve yargının üzerinde tek bir kişinin her şeye egemen olduğu yönetim anlayışına her zaman karşıyız. Şahsi idareye karşıyız. Bunu vatandaşlarımıza, sizlere anlatmak için düştük yollara. Devlet yönetimi bu değişiklik ile tek kişiye devredilmek isteniyor. Bu tek kişi aynı zamanda bir siyasi partinin de genel başkanı olacağı için parti devleti oluşur. Böyle bir durumda ülkemizde demokrasiden bahsetmek mümkün olmaz. Ülkemizde hukuk devletinden bahsetmek mümkün olmaz. Mahkemelerde aradığımız adalet sadece sözcüklerde yer alan bir kelimeden ibaret kalır. Biz bunları istemiyoruz” dedi.  

“REJİM DEĞİŞİKLİĞİNE HAYIR DİYELİM”

Konuşmasının sonunda Urlalı vatandaşlara çağrıda bulunan Sındır sözlerini şöyle sonlandırdı: “Ülkemizin yönetim biçimini iradesini bir kişiye teslim etmeyelim. Bu konu bir Recep Tayyip Erdoğan meselesi değil. Her hangi bir partinin iktidar mücadelesi de değil. Türkiye’nin parlamenter demokrasisine inanan, Cumhuriyetimizi baki kılmak isteyenler yollara düşmeli ve bu değişikliği anlatmalı. Bugün aramızda olan diğer siyasi parti temsilcilerinin, demokratik kitle örgütü temsilcilerinin, dernek yöneticilerinin hedef kitlesi geçmişte Adalet ve Kalkınma Patisine oy vermiş, Milliyetçi Hareket Partisine oy vermiş fakat ülkesinin huzurlu ve refah bir geleceğini arzulayan vatandaşlarımıza bu değişikliği anlatmak olmalı. Bir oy çok önemli. Sizlerin oyunla demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi koruyabiliriz. 16 Nisan'da geleceğimiz için, çocuklarımız için sandığa gidelim ve rejim değişikliğine hayır diyelim.”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Başkan Akpınar 35,5 ayını anlattı: Karşıyaka’yı her anlamda dünya kenti yapacağız
Sonraki Haber EGİAD, İzmir’in Dünya’ya açılımı için konsoloslarla buluştu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?