ANA SAYFA > GÜNDEM > CHP bugün sandık başında...

CHP bugün sandık başında...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
CHP bugün sandık başında...

CHP'de ilk kez tüm üyelerin katılımıyla bir ön seçim yapılıyor. Daha önce de milletvekili aday listelerini belirlemek için ön seçim yapan CHP bu kez delegeyle değil tüm üyelerin katılımıyla ön seçim yapma kararı aldı.

Yaklaşık 800 bin CHP üyesi, aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın da bulunduğu bin 500 aday adayı arasından 301 adayı belirleyecek. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP'nin milletvekili aday listesi belirlenirken Türkiye genelinde 906 bin 724 üyeye söz hakkı verildiğini açıkladı. CHP 40 ilde toplam 55 seçim çevresinde ön seçim yapacak. Yüksek Seçim Kurulu gözetiminde üyelerin oyları ile milletvekili adayları belirlenecek. CHP 11 ilde ise örgüt denetiminde ön seçim yaptı. 30 ilde ise milletvekili adayları merkez yoklaması ile yani genel merkez tarafından belirlenecek.

KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE YARIŞIYOR

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "ön seçim yarışında ben de varım" dedi. CHP lideri İzmir ikinci bölgeden ön seçime girme kararı aldı. 2002'den bu yana İstanbul'dan milletvekili seçilen Kılıçdaroğlu bu kararla seçim bölgesini de değiştirmiş oldu. CHP liderinin ön seçime girme kararında parti tabanında bir motivasyon yaratmanın yanı sıra CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün de ön seçime girme kararının etkili olduğu yorumu yapıldı.

KARŞIYAKA'DA HEYECAN

İzmir 2. Bölge için bugün Karşıyakalı CHPliler de oy kullanacak. Seçimlerin heyecanlı geçmesi bekleniyor... CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun ön seçime gireceği İzmir 2. Bölge 13 milletvekili çıkarıyor. CHP 3 sırayı kontenjana ayırdığı için üyeler 5'den az 10'dan fazla aday adayına oy veremeyecek. 2. bölgeden 81 aday adayı yarışacak. Sabah saatlerinden itibaren sandık başına gidecek 129 bin 107 parti üyesi, 37 noktada kurulacak 592 sandıkta oylarını kullanacak. Oylama, 08.00 ile 17.00 saatleri arasında yapılacak. Parti üyeleri, ön seçimde seçmen kartı ya da kimlik numarasının yazılı olduğu bir belgeyle oy verebilecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyakalı Can korkuttu...
Sonraki Haber Yağmura rağmen demokrasi...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?