ANA SAYFA > SAĞLIK > Çevreci Manav Yaşar'dan enginar seferberliği...

Çevreci Manav Yaşar'dan enginar seferberliği...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çevreci Manav Yaşar'dan enginar seferberliği...

Atık pil toplayarak çevrenin kirlenmesini önlemeye çalışan ve bu kampanyasıyla ses getiren Karşıyakalı manav Yaşar Sayman bu kez de enginar seferberliği başlattı.

Enginarın karaciğer profesörü olduğunu ifade eden ve bu nedenle tam mevsimi olan enginarın tüketilmesinin insan sağlığına son derece yararı olduğunu belirterek, "enginar karaciğerin en büyük dostu" dedi.
Enginarı "karaciğerin profesörü" olduğunu belirten manav Yaşar Sayman, Karşıyaka Çarşısı, Ankara İlkokulu köşesinde enginar temizlerken, "bunun sadece meyvesi değil, sapı, yaprakları da yararlı. Sapının körpe yerlerini ister ciğ, isterseniz haşlayıp yiyebilirsiniz. Salatalarınızda kullanabilir, çorbasını yapabilirsiniz. Yapraklarını da kaynatıp suyuyla pilav veya çorba suyu olarak da kullanabilirsiniz. Hepsi son derece yararlı. Enginarı taze olarak tüketeceğiniz gibi çanak yaparak derin dondurucu da saklayıp kış aylarında da rahatlıkla tüketebilirsiniz" dedi. 

www.karsiyakahaber.com

PAYLAŞ
Beğendim 1 Muhteşem 4 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 1 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Sanat Derneği'nde yoğun hazırlık...
Sonraki Haber Eğitim Aşığı Muhtar Adayı ....

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?