ANA SAYFA > GÜNDEM > Çevre Yolu Karşıyaka çıkışına dev AVM yapılıyor...

Çevre Yolu Karşıyaka çıkışına dev AVM yapılıyor...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çevre Yolu Karşıyaka çıkışına dev AVM yapılıyor...

Kuzey Çevre Yolu (İzmir Çevre TYıolu) Karşıyaka Çııkışlından sonraki üzerindeki karşılıklı iki yer, servis alanı, benzin istasyonu ve alışveriş merkezi (AVM) yapılmak üzere 25 yıllığına Karayolları Müdürlüğü'nden kiralandı.

İstasyonlardan birisinin faaliyete geçtiği bölgede, diğer istasyonun ve AVM'nin inşaatı devam ediyor.
Kuzey Çevre Yolu, yakınında yapılacağı bildirilen şehir hastanesinden dolayı ekonomik kazanç açısından da dikkat çeken bir bölge haline geldi. İzmirli bir akaryakıt ve inşaat şirketi de, Karayolları Genel Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonrasında, hem şehir hastanesi yakınında hem de yol üzerindeki, en uygun iki yeri kiraladı. Tünellerin hemen çıkışındaki karşılıklı iki servis alanı, 25 yıllığına bu şirkete kiralandı.
Yapılan protokol uyarınca, şirket bölgeye iki akaryakıt istasyonunun yanı sıra, bir de AVM yapacak. Yol üstü dinlenme tesisi olarak kayıtlarda geçen bölgedeki istasyonlardan birisinin inşaatı tamamlandı ve faaliyete geçti. Diğer istasyon ile AVM'nin devam edin inşaatının da kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi. Şirketin her iki servis alanını 25 yıllığına 'yap işlet devret' modeliyle kiraladığı açıklandı. Bu bölgeleri 25 yıl boyunca işletecek olan şirketin, Karayolları Genel Müdürlüğü''ne ise, yıllık belli bir oranda kar payı ile kira bedeli ödeyeceği, bu rakamın da 12 milyon TL olmasının beklendiği ifade edildi. Tesisler için bölgede yeni bağlantı yollarının da yine çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Kuzey Çevre Yolu üzerine yapımına başlanan istasyon ve AVM'nin bir benzeri, daha önce Balçova'daki, Çeşme otoyolu bağlantısı üzerine yapılmıştı. Daha önce yaklaşık 10 işyerinin bulunduğu alan, yeni bir arazinin tahsisiyle İzmir'in büyük AVM'lerinden birine dönüştürülmüştü. Yerel yönetimin devredışı bırakılarak yapılan plan uygulaması hem belediyelerin hem de teknik meslek odalarının tepkisine neden olmuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Dixon'dan veda açıklaması
Sonraki Haber Karşıyaka Çağlar Birinci ile anlaştı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?