ANA SAYFA > ÇEVRE > Çevre Yolu gürültüsü uyutmuyor…

Çevre Yolu gürültüsü uyutmuyor…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çevre Yolu gürültüsü uyutmuyor…

Karşıyaka Örnekköy ve Zübeyde Hanım Mahalleri arasında geçen çevre yolundaki araçların geçişlerinde çıkardığı gürültü yol çevresindekileri 6 yıldır uyutmuyor.

Çevre yolunu kullanan araçların çıkardığı gürültüden uyuyamadıkları belirten Örnekköy ve Zübeyde Hanım Mahalleri sakinleri yetkililerden gürültü önleyici panellerinin kurulmasını istiyor. Mahalle sakinlerinin sık sık kendilerine şikâyete geldiklerini, gürültü önleyici panellerinin kurulması için yıllardır karayolları yetkilileri ve milletvekilleri ile görüştüklerini belirten muhtarlar sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.
Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarı Rami Nalbantoğlu ve Örnekköy Mahallesi Muhtarı Avni Yüksel, çevre yolunun iki mahallenin ortasından geçtiğini,çevre yolundaki yüksek binalarda oturanların kendilerine sık sık gürültüden şikâyet için geldiklerini belirterek şunları söylediler. “Biz Karayollarına,Büyükşehir Belediyesine defalarca müracaat ettik. Çevreyolundan özellikle yüksek tonajlı araçların geçişleri sırasında büyük gürültü geldiğini, gece sessizliğinde bu gürültülerin insanları uyutmadığını bildirdik. Gürültü ölçümü yapıldı, haritalar çıkarıldı. Yerle bitişik olan yerlere ağaç dikilerek gürültü ve karbon monoksit salınımının önüne geçileceği, köprüye ise gürültü önleyici panellerinin kurulması gerektiği söylendi. Ağaçlar dikildi ancak kurudu. Köprüye henüz gürültü önleyici paneller takılmadı. Çevrede bir ilkokulumuz var. Veliler çocuklarının gürültüden ders yapamadıklarını söylüyorlar. Yetkililerden soruna kısa zamanda çözüm bulmalarını istiyoruz.”
Mahalle sakinleri ise yolun kenarına dikilen ağaçların kuruduğunu, dikilen ağaç cinsinin de gürültü ve karbon monoksit salınımının önüne geçen türde olmadığını iddia ediyor.

 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka’da yaşayan yalnız, yaşlı ve engelliler artık yalnız değil…
Sonraki Haber Mavişehir'e 12 bin 313 metrekarelik yeni park...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?