ANA SAYFA > İZMİR > Çeşme Open, Türkiye'nin 'en iyisi' oldu

Çeşme Open, Türkiye'nin 'en iyisi' oldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çeşme Open, Türkiye'nin 'en iyisi' oldu

Çeşme Belediyesi'nin düzenlediği 3. Çeşme Open, ELO puanı ortalamasıyla Türkiye şampiyonalarını bile geride bıraktı; Türkiye'nin en kaliteli satranç turnuvası oldu.

Çeşme Belediyesi'nin Türkiye Satranç Federasyonu'nun (TSF) katkılarıyla düzenlediği 3. Çeşme Open Uluslarası Satranç Turnuvası altı gün süren çekişmeli müsabakaların ardından tamamlandı. Turnuvanın Tarihi Aya Haralambos Kilisesi'nde gerçekleşen ödül törenine Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, Türkiye Satranç Federasyonu Çeşme Temsilcisi Mehmet Sarısaç, Türkiye Satranç Federasyonu hakemleri, satranç oyuncuları ile yakınlarının yanı sıra ülkemiz ve yurtdışından kente gelen çok sayıda satranç tutkunu katıldı.

Üç yüz oyuncu kıyasıya yarıştı

'Dünyanın En İyi 200 Satranç Oyuncusu' listesinde yer alan oyuncuların da aralarında bulunduğu 13 ülkeden 300 satranç oyuncusunun katıldığı turnuva kıran kırana geçti. İki kategoride yapılan turnuvanın A kategorisinin şampiyonu Ukrayna'dan Yuriy Kuzubov olurken, İsrail'den Gil Popilski 2'nci, Azerbaycan'dan Sahriyar Rahmanov da turnuvayı 3'ncü sırada tamamladı. A kategorisinde Türkiye'den üç ismin ilk 10'a girebildiği turnuvayı; Mustafa Yılmaz 5'nci, Kıvanç Haznedaroğlu 9'ncu, Betül Cemre Yıldız 10'ncu sırada tamamladı. B kategorisinde ise Kaan Kara 1'nci, Alpin Can 2'nci, Yağız Sağol 3'ncü oldu.

Turnuvaya ilgi her yıl artıyor

Çeşme Open'ın gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti belirten Çeşme Kaymakamı İnci Sezer Becel, “İlk şampiyonadan bugüne kadar ciddi bir değişim geçiren Çeşme Open, her yıl kalitesini daha da artırıyor. Yetkililerle yaptığım görüşmede turnuvadan 10 gün önce kayıtların tamamının dolduğunu öğrendim. Bu da turnuvaya olan ilginin her yıl arttığını gösteriyor. Turnuvaya katılan her sporcunun, gittikleri yerlerde turizm gönüllüsü olarak ilçemizi en iyi şekilde tanıtacaklarından eminim. Ayrıca Çeşme’den milli takıma seçilen Alparslan Işık’ın da turnuvada yer alması bizim için ayrı bir gurur kaynağı oldu" dedi.

Dördüncüsünü müjdeledi

Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası'nın gelecek yıl dördüncü kez düzenleneceğinin müjdesini veren Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç "Umut ediyorum ki; turnuvada mücadele eden oyuncular, hem maçları sırasında hem de ilçemizde güzel vakit geçirmiştir.  3'ncü Çeşme Open Uluslararası Satranç Turnuvası, hem katılım sayısı hem de yurtiçi ve yurtdışında oluşturduğu yankı bakımından daha önceki organizasyonlara göre daha da başarılı oldu. Çeşme Open'ın gelecek yıl da düzenleneceği müjdesini veriyorum. Çeşme Belediyesi olarak satranç sporu ve Çeşme Open'a olan desteğimiz devam edecek" diye konuştu.

TSF'den Çeşme Open'a övgü

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tülay, "Çok önemli bir turnuvanın kapanış törenini gerçekleştiriyoruz. Çeşme Belediye başkanımızın satranç sporuna olan yaklaşımı, bakış açısı bizi her yıl daha da motive ediyor. Federasyon olarak, ülkemizde düzenlediğimiz turnuvalarda kaliteyi artırmanın yollarını ararken, Çeşme bunu bizden önce gerçekleştirdi. Türkiye şampiyonaları bile 1800'lerde ELO (Dünya Satranç Federasyonu tarafından verilen sıralama puanı) ortalamasıyla gerçekleşirken Çeşme Open, 2053 ELO ortalamasına ulaştı. ELO ortalaması itibariyle Türkiye'nin en kaliteli turnuvası oldu. " şeklinde konuştu. 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Aşık Veysel Sanat Günleri, Moğollar konseri ile başlıyor
Sonraki Haber Çağlar Birinci KSK'ye imzayı attı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?