ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Çeşme Kalesi'nde unutulmaz gece

Çeşme Kalesi'nde unutulmaz gece

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çeşme Kalesi'nde unutulmaz gece

31. Uluslararası İzmir Festivali’nin sondan bir önceki konseri Çeşme Kalesi’ni dolduran izleyicilere unutulmaz bir müzik gecesi yaşattı. Kendisini ‘insanlığın ruhunu besleyen bir hizmetkâr’ olarak nitelendiren, büyükelçi, öğretmen, akıl hocası, Klezmer Kralı, klarnet virtüözü Giora Fiedman, Gershwin Quartet eşliğinde uzun süre akıllardan çıkmayacak bir konser verdi.

Altmış yıla yaklaşan uzun kariyeri süresince her zaman “Ne çaldığımızın değil, daha çok nasıl – kalp ve tutku ile ruha bürünerek – çaldığımızın bir önemi var. Parçaların adını, yazıldıkları zamanı ve bestecilerin adlarını o anda unutursak, o zaman geriye yalnızca izleyicilerimizle seve seve paylaştığımız müziğimiz kalır – ruh için bir parti.” Diyen Fiedman, ruhları dinlendiren bir konsere imza attı. Daha önce belirledikleri programa pek de sadık kalmayan Giora Fiedman ve Gershwin Quartet Beatles’dan film müziklerine, klezmer melodilerinden tanınmış klasik eserlerin düzenlemelerine kadar çok geniş bir yelpazede eserler seslendirdi.

1990’dan bu yana birlikte çalan Michel Gershwin, Natalia Raithel (keman),  Juri Gilbo (viyola) ve Kira Kraftzoff (çello)dan oluşan Gershwin Quartet ve Giora Fiedman konsere “Solo Klarnet için Dua” adlı Fiedman bestesiyle başladı. Eserin bitiminde İzmir’de tekrar çalmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Fiedman, dünyaya barış çağrısı yaptı ve birbirleriyle savaşmaya zorlanan halkların hiç birinin savaşı istemediğini söyledi. Aşırı sıcağa rağmen neşesinden ve enerjisinden hiçbir şey kaybetmeyen Fiedman, 81 yaşında bir delikanlı gibi dinleyicileri ile şakalaştı, onları şarkı söylemeye teşvik etti, eğlenirken eğlendirdi. Tümü kendi alanlarında önemli yarışmalar kazanan ve tanınan solistlerden oluşan Gershwin Quartet elemanlarının ve özellikle Michel Gershwin’in virtüöziteleri konsere ayrı bir değer kattı.

31. Uluslararası İzmir Festivali 4 Temmuz 2017 Salı günü AASSM’de yapılacak Kontrbas Orkestrası Konseri ile sona erecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Yıldıray Çam evlilik yolunda ilk adımı attı
Sonraki Haber Çalışmak herşeyi fetheder

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?