ANA SAYFA > İZMİR > Çeşme ''Aşk''la doldu

Çeşme ''Aşk''la doldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çeşme ''Aşk''la doldu

Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak düzenlediği Aşk Festivali, yerli ve yabancı turistler tarafından yoğun ilgi gördü;ilçede adeta aşk rüzgarı esti

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim tanıtım kampanyası çerçevesinde gerçekleştirdiği Aşk Festivali, coşkulu geçti. Çeşmeli sağır ve dilsiz Nezir ile Sakız Adası'nda yaşayan Tinika'nın aşkından ilham alan festival, Türkiye'nin ilk ve tek aşk festivali oldu. Ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen yerli turistlerin yanı sıra Yunanistan'a bağlı Sakız Adası başta olmak üzere yabancı turistlerin de katıldığı festival, ilçede 'aşk rüzgarı' estirdi. Sevgili ve eşleriyle katılan ziyaretçiler, festivalde doyasıya eğlendi, 'Çeşme'de aşk başkadır' dedi.

Aşk şarkılarıyla ısındılar
Aşk temalı festival kortejinin, ellerinde kırmızı güller taşıdığı yürüyüşüyle başlayan Aşk Festivali, Ege Üniversitesi Turizm Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinden oluşan Son Dakika müzik grubunun canlı performansları ve dans gösterileriyle şölene dönüştü. Aşkı simgeleyen kalp şeklindeki kırmızı balonların alkışlar eşliğinde gökyüzüne bırakıldığı şenlikte, aşk temalı filmlerin gösterimleri ve stantlar da yoğun ilgi gördü. Festivalin kapanışını ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası yaptı. Soğuk ve rüzgarlı havaya rağmen yoğun katılım olan konserde, Büyükşehir Kent Orkestrası, dinleyicilerin içlerini aşk şarkılarıyla ısıttı.

'Aşk' dünyaya ilham olsun
Festivalin ilham aldığı Dalyanlı Nezir'in öyküsüne değinen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, konuşmasının başlarında 'Aşk Festivali'ne yaraşır bir şekilde, eşini yanına davet etti. Ziyaretçiler tarafından büyük alkış alan bu jestin ardından konuşmasına devam eden Başkan Dalgıç, "Dünyanın hoşgörü, sevgi ve aşka her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu günlerde Nezir'in aşkı örnek olsun istedik ve 'dünyanın bütün sorunları insanların birbirini biraz daha sevmesiyle çözülebilir' dedik. Bu duygu ve düşüncelerle düzenlediğimiz Aşk Festivali umarım dünyaya, daha fazla sevgi, daha fazla aşk ve barış getirir" şeklinde konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Minik yüreklerden öğretmenlerine büyük hediye
Sonraki Haber Balbay: Yapmamız gereken delege hesabı değil, Türkiye hesabıdır

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?