ANA SAYFA > İZMİR > Çeşme ''Aşk''a çağırıyor

Çeşme ''Aşk''a çağırıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çeşme ''Aşk''a çağırıyor

Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak bu yıl ikincisini düzenlediği 2. Aşk Festivali, 22-23 Ekim tarihlerinde Dalyan mahallesinde yapılacak.

Çeşme Belediyesi'nin 9 Durak 9 Deneyim etkinlikleri çerçevesinde gerçekleştirilecek 2. Aşk Festivali; ilçenin balık restoranları ve gurme lezzetleriyle tanınmış duraklarından Dalyan'da, 22-23 Ekim tarihlerinde düzenlenecek. Konserden müzik ve şiir dinletilerine, dans gösterilerinden, aşk sohbetlerine kadar bir çok etkinliği içinde barındıran 2. Aşk Festivali yine ses getirecek.

Yaşanmış gerçek bir hikayeden ilham aldı

Yaşanmış  bir hikayeden ilham alan Aşk Festivali'nin esinlendiği kökler 1935-1980 yılları arasında yeni adıyla Dalyan olan Köste'de yaşamış olan sağır ve dilsiz bir gence dayanıyor. Genç adam, Sakız Adası'nda yaşayan sevdiğine ulaşabilmek için tenekelerden kayık, çuvaldan uçurtmalar yaparak çeşitli yollarla Sakız Adası'na gitmiş, onu görebilmek için tek başına sadece taş ve çamur kullanarak üç kez farklı yüksekliklerde kuleler inşa etmiş.

Dolu dolu bir festival

Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, ülkemizin içinde bulunduğu süreçten dolayı son günlerde hoşgörü, sevgi ve aşk gibi duygulara daha çok ihtiyacımız olduğunu belirterek ilki çok beğenilen Aşk Festivali’ni 2. kez düzenlemekten dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Gerçek bir hikayeden ilham alan festivalle; hoşgörü, sevgi ve aşk duygularını yeniden canlandırmayı umduklarını vurgulayan Başkan Dalgıç, "Dans gösterisi, sokak performansları, şiir, sohbet ve konserler ile  dolu dolu bir festival gerçekleştireceğiz, herkesi bu güzel etkinliği paylaşmaya, aşkı yaşamaya davet ediyorum" dedi.

FESTİVAL PROGRAMI

22 Ekim 2016 Cumartesi

10:30 STANTLARIN AÇILIŞI

12:00 DİNLETİ: “Aşk Şarkıları” (Sokak Performansı)

15:00 DİNLETİ: “Şarkılarda, Şiirlerde AŞK - Cem İdiz şarkıları”

(Cem İdiz'in canlı piyano performansı eşliğinde, solist Elif İdiz'den aşk şarkıları ve şiirleri dinletisi. İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Süreyya Kilimci ile tiyatral eğlenceli gösteri)

16:00 DİNLETİ: “Aşk Şarkıları” (Sokak Performansı)

19:00 KONSER: Evrim Özkaynak & Zafer Çebi Orkestrası

23 Ekim 2016 Pazar

10:30 STANTLARIN AÇILIŞI

13:00 DİNLETİ: “Aşk Şarkıları” (Sokak Performansı)

15:00 SÖYLEŞİ: “Kalbin Anahtarı: Aşkım Kapışmak ve Aynur Tartan’la Kavram Sohbetleri”

17:00 DANS GÖSTERİSİ: “Bale Adımları ile Vals - İZDOB”

(İzmir Devlet Opera ve Bale baş dansçısı Dolun Doyran yönetiminde İZDOB dansçılarından vals gösterisi)

17:30 DİNLETİ: “Aşk Şarkıları” (Sokak Performansı)

19:00 KONSER: Muhittin Yıldız & Sunshine Band Orkestrası

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Belediyesi Bandosu, The Bodrum Cup'ın açılışında çaldı...
Sonraki Haber Atatürk Maskı bakıma alındı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?