ANA SAYFA > GÜNDEM > Cengiz Kocatoros Gemisi Körfez’e indi

Cengiz Kocatoros Gemisi Körfez’e indi

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cengiz Kocatoros Gemisi Körfez’e indi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın “Gode Cengiz” lakaplı unutulmaz futbolcusu “Cengiz Kocatoros’un adını taşıyan yolcu gemisini, Karşıyaka Spor Kulübü’nün 103. kuruluş yıldönümünde İzmir Körfezi ile buluşturdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı ve isimlerini İzmirlilerin belirlediği 15 yeni yolcu gemisinden 8.’si de tamamlanarak kente getirildi. Karşıyaka Spor Kulübü’nün efsane futbolcusu Gode Cengiz” lakaplı Cengiz Kocatoros’un adını taşıyan geminin Körfez’deki test işlemleri başlatıldı. Kocatoros’un doğum günü olan 5 Eylül’de gövdesine ismi yazılan geminin kısa süre içinde seferlere başlayacağı bildirildi.

Cengiz Kocatoros kimdir?

1943 yılında dünyaya gelen, futbol dünyasının “Gode Cengiz” olarak tanıdığı Cengiz Kocatoros, Karşıyaka Spor Kulübü’nde uzun yıllar futbol oynadı. Dönemin birçok yıldızı gibi Karşıyaka Lisesi'nde yetişen sporcu, o dönemde güçlü yapısı ve kafa golleriyle sivrildi. Futbola başladığı ilk günden itibaren alkışlanan oyununun yanı sıra kişiliği ile de öne çıkan Gode Cengiz, milli formayı taşımanın onurunu da yaşadı. Büyük futbolcu, 23 Haziran 1985 günü geçirdiği beyin kanaması sonucu hayata çok genç yaşta veda etti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Pınar Karşıyaka Rusya'ya gidemedi...
Sonraki Haber Engin Altan Düzyatan: ''Oğlumun Karşıyaka tulumu hazır''

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?