ANA SAYFA > GÜNDEM > Cemil Tugay: Karşıyaka için uçuk projelerim var

Cemil Tugay: Karşıyaka için uçuk projelerim var

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cemil Tugay: Karşıyaka için uçuk projelerim var

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Radyo Trafik İzmir’de katıldığı canlı yayında birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Karşıyaka için uçuk projeleri olduğundan bahseden Tugay, daha şimdiden halkla iç içe olduğunu ve gerektiğinde fırça yediğini söyledi.

31 Mart yerel seçimleri öncesi Radyo Trafik İzmir belediye başkan adaylarını ağırlamaya başladı. “Adaylar Trafikte” programının ilk konuğu CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay’dı. Canlı yayında Esra Balkanlı’nın sorularını yanıtlayan Tugay, belediye başkanlığı koltuğuna oturduktan sonra hayata geçireceği projelerini anlattı, nasıl bir başkan profili çizeceğinin sinyallerini verdi.

“AHMET PİRİŞTİNA’YI ÖRNEK ALIYORUM”

CHP’ye üye olduğu günden beri siyasetin mutfağında görev yaptığını ve yaptığı çalışmalar sayesinde Karşıyaka belediye başkanlığına aday gösterildiğini belirten Cemil Tugay, “Seçim çalışmalarım sırasında en çok duyduğum şeylerden biri "belediye başkanı halkla iç içe olsun" şeklinde... Ben bu işe soyunurken kimi örnek alabilirim diye düşündüğümde aklıma Ahmet Piriştina geldi. Ben de onu kendime örnek alıyorum. Sürprizleri, habersiz bir yerlere gitmeyi, insanlarla bir şeyler yapmayı severim. Ben halktan yanayım, halkın temsilcisi olarak o koltukta 5 yıl oturacağım. Üzerime düşen sorumlulukları yerine getirip, alnımın akıyla bu işin altından kalkacağım.” şeklinde konuştu.

“HİZMET İÇİN BONKÖR OLMALIYIZ”

CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Tugay, 1 Nisan 2019 itibarıyla başkanlık koltuğuna oturması halinde öncelik olarak belediye personeliyle bir araya gelip, onların sorunlarını çözmeyi amaçladığını bildirdi. “Çalışanlar mutsuzsa verim alamazsınız.” diyen Cemil Tugay, 2’nci önceliğinin bütçe disiplini olacağının altını çizdi, hizmet içinse bonkör olacaklarını söyledi. Tugay, öncelikli hedeflerinden birinin de halkla belediye arasındaki engelleri kaldırmak olduğunu ifade ederek, “Direkt bana bağlı günlük, saatlik rapor veren özel bir ekip oluşturacağım. Devamlı insanlara açık olacağız. Belediye hizmetlerini bir binaya hapsetmek istemiyorum. İnsanların ayağına gideceğiz. Acil müdahale edilmesi gereken durumlarda bu yapılacak. Eğer çözemiyorsak bunun izahını yapacağız. Yeter ki insanlar kendilerini dinlenir olarak görsünler, samimiyetimize inansınlar.” ifadelerini kullandı.

“KARŞIYAKALILARDAN DAHA UÇUK FİKİRLERİM VAR”

Yaptıkları çalışmalarda genel olarak temizlik, yollar, kaldırımlar ve otopark eksikliği konusunda şikayetler aldıklarını söyleyen Tugay, “Uçuk fikirlere sahip olan benim, Karşıyakalılar değil!” şeklinde konuştu. “Türkiye’de ve dünyada yapılmamış fikirleri ortaya atmalıyız diye düşünüyorum.” diyen Cemil Tugay, GameX gibi milyonlarca gencin oynadığı bir dijital oyun turnuvası düzenleme projesi olduğundan bahsetti.

KARŞIYAKA’YA DEV BİR DÖNME DOLAP GELİYOR

Tugay’ın ilk kez Radyo Trafik İzmir’de açıkladığı bir başka uçuk projesi ise Karşıyaka’nın uygun bir noktasına İzmir'in her yerinden görünen bir dönme dolap konması yönünde. Cemil Tugay, Londra ve Paris’teki örnekleri gibi bir projeyi Karşıyaka’nın yapısını bozmadan yapabileceklerinden bahsetti.

“KARŞIYAKALILARDAN FIRÇAMI YİYORUM”

Yapacakları her proje için Karşıyakalılara danışacaklarının da altını çizen CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı, “Devamlı Karşıyakalılar ile Karşıyaka esnafıyla sohbet ediyoruz, fırçamı da yiyorum. Haklılar da… Özellikle Karşıyaka Çarşı’nın ihmal edildiğini görüyoruz. Bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu çok açık. Böyle giderse insanların uzaklaştığı, karmaşık, kontrolsüz bir yere dönüşecek! Çarşı çok önemli, bu şekilde bırakamayız. Esnafın da destek olması lazım, konuşup bazı kararlar alacağız. Belediye olarak orada düzeni sağlamak için elimizden geleni yapacağız. Esnafın da kendisine düzen sağlaması gereken noktalar var. İnsanlar tarafından kabul edilmeyecek, Karşıyaka halkının onaylamayacağı hiçbir çalışmaya girmem.” diye konuştu.

KARŞIYAKA’DAKİ TRAFİK SORUNU

Cemil Tugay ayrıca, Karşıyaka özelinde İzmir’in trafik sorununa değindi. Tugay, “Şehir trafiğindeki karmaşa ve otopark sorunu biraz da toplu taşımanın eksikliğinden kaynaklanıyor. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Tunç Soyer'in toplu taşıma ile ilgili planlamaları olduğunu biliyorum. Atılacak adımlar trafik sorununu rahatlatacaktır. Yol düzenlemeleri, otoparklar yapmak önemli bir görevimiz. Ön düşünce olarak baktığımda yeraltı otoparklarının yapılacağı yerler planlıyorum. Sahile yakın alanlarda projelerimizi yapmalıyız. Beraberinde toplu taşıma alternatifleri geliştirmemiz gerekiyor. Taksi-dolmuşlar tercih ediliyordu ama tramvaydan sonra kaldırıldı, yeniden gündeme gelebilir. Taksi-dolmuş mantığında çalışan küçük elektrikli araçlarla toplu taşımaya alternatifler oluşturabiliriz. Yeni iskeleler kurulabilir. İskele'de otoparklar olabilir, taksi-botlarla karşıya geçilebilir. Bunların hepsi bir düşünce… Üstüne basa basa söylüyorum; mümkünse toplu taşıma alternatiflerini geliştirmeliyiz. Aksi takdirde trafik sorununu çözemeyiz. Çözümler üretmek benim görevim.” ifadelerini kullandı.

“SAHİLDEKİ DÜZENLEMEDE HATALAR VAR”

Karşıyaka sahilde Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı düzenlemeyi olumlu bulduğundan ancak hatalı noktaları olduğundan da söz eden Cemil Tugay, “Zamanı geldiğinde bunu Büyükşehir ile paylaşacağım. Sahil Büyükşehir'e ait diye kendimizi geri çekmeyeceğiz. Tunç Soyer ile aramızda büyük bir uyum olacağını düşünüyorum. Kendisi çok takdir ettiğim, örnek aldığım bir insan. Doğru çözümler üretilmesinde katkıda bulunacağım. Tunç Bey'in de bize destek olacağını biliyorum.” dedi.

“KARŞIYAKA TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL YERİ”

Tugay, Türkiye’nin en güzel yeri olarak gördüğü Karşıyaka’da, Türkiye'nin en özel kültüre sahip insanlarıyla oluşan değişik havayı tüm Türkiye’ye anlatmak gibi bir hedefi olduğunu da bildirdi. “Çalışmalarımı Karşıyakalılık kültürü üzerine yoğunlaştırmayı hedefliyorum.” diyen CHP Karşıyaka Belediye Başkan Adayı, Karşıyaka’da sembol haline gelmiş yapıların modern bir görünüme kavuşması gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda Bostanlı Pazar Yeri’nde yapısal bir değişikliğe gidilmesinin şart olduğunu kaydeden Cemil Tugay, Karşıyaka İskele binasının daha işlevsel olması için çalışmalar yapılacağını ve iskelenin önündeki yolda da alttan geçit yapıp, üstünün bir meydan haline getirilmesi gerektiğini belirtti.

Tugay, Atatürk’ün Karşıyaka’yı ziyaret ettiği tarih olan 25 Haziran’ı da bu seneden itibaren farklı ve aktif bir şekilde kutlayacaklarını da sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 2 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 1
Önceki Haber Başkan Akpınar, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti
Sonraki Haber Karşıyaka tanzim satışta 3. yılını yaşıyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?