ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Caz'da vokal güzelliği...

Caz'da vokal güzelliği...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Caz'da vokal güzelliği...

Geçen yıl olağanüstü performansı ile İzmirli caz severlerin nefeslerini kesen ve Slovak cazı ile tanışmalarını sağlayan Piyanist Ondrej Krajnak,19 Mart 2015 gecesi sıra dışı vokal sanatçısı Hanka Gregusova ile Festival sahnesine geri döndü.

Slovakya Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosluğu işbirliği ile AASSM Küçük Salon’da yapılan konserde harika ikili, dinleyicilerine unutulmaz bir caz gecesi yaşattı.

Slovakya’nın tartışmasız en hayranlık uyandıran ve saygı duyulan caz müzik sanatçılarından biri olan Hanka Gregusova, caz ve soul karışımı tarzı ile yalnız Avrupa değil, dünya caz sahnelerinin de aranan isimlerinden biri olduğunu kanıtladı. Piyanist Ondrej Krajnak ile birlikte çalıştıkları ilk albümü “Reflections of My Soul” ve yine birlikte yaptıkları ikinci albümü  “Essence” den seçtiği şarkıların yanı sıra caz standartlarından da örnekler veren, yanı sıra Krajnak’ın Slovak folklöründen uyarladığı şarkılar da söyleyen Hanka Gregusova, 22. İzmir Avrupa Caz Festivali dinleyicilerine caz müziğinde vokalin ayrıcalığını tattırdı.

Sabah saatlerinde İKSEV’de yaptıkları atölye çalışmasından da söz eden Hanka Gregusova, çocukluğun Moğolistan çöllerinde geçtiğini, farklı kültürlerin farklı müziklerini sevdiğini söyledi, Türk müziğine duyduğu hayranlığı da dile getirdi.

22. izmir Avrupa Caz Festivali, 21 Mart 2015 Cumartesi günü saat 20.30’da AASSM Küçük Salonda yapılacak WHO Trio konseri ile sona erecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Stadı'na kazma vuruluyor!..
Sonraki Haber Sanayici, ''maliyetleri düşürmemiz gerek'' dedi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?