ANA SAYFA > GÜNDEM > Çatı Bostanlı söyleşileri Prof. Dr. Kemal Arı ile başlıyor

Çatı Bostanlı söyleşileri Prof. Dr. Kemal Arı ile başlıyor

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çatı Bostanlı söyleşileri Prof. Dr. Kemal Arı ile başlıyor

Cumhuriyetin 100. Yılı onuruna, Karşıyaka Belediyesi Çatı Bostanlı Sergi Salonu’nda ziyarete açılan “Bir Millet Uyanıyor” sergisi kapsamında çarşamba günleri düzenlenecek söyleşilerin ilkine Prof. Dr. Kemal Arı Konuk olacak.

Toplantı Salonu’nda gerçekleşecek söyleşi, 1 Kasım’da saat 18.30’da başlayacak. 19 Mayıs 2024 tarihine kadar açık kalacak olan “Bir Millet Uyanıyor” sergisi; Cumhuriyet’in ilan edilişinden Mustafa Kemal Atatürk’ün vefat ettiği 1938 yılına uzanan on beş senelik sürece odaklanıyor. Birbiri ardına, nefes kesercesine gerçekleştirilen devrimlere, uygulanan siyasi ve ekonomik kararların gündelik hayattaki yansımalarına, geleceğine sahip çıkan neslin eseri olan genç Cumhuriyet’e tanıklık eden sergi, ziyaretçileri Cumhuriyet gençliğinin o benzersiz coşkusunu yeniden yaşamaya, değişime dair inancı ve gücü hep birlikte hatırlamaya davet ediyor. 
Küratörlüğü Aybala Yentürk tarafından gerçekleştirilen ve çok sayıda koleksiyon ve arşivden seçilen fotoğraf, belge, gazete ve eşyalar eşliğinde hazırlanan serginin kurgusunda İzmir ve Karşıyaka özellikle ön plana çıkarılıyor. Proje koordinasyonunu Nejat Yentürk’ün üstlendiği serginin tasarım ve kurulum süreci tümüyle Karşıyaka Belediyesi tarafından gerçekleştirildi. Sergi, pazartesi hariç her gün 10.00-18.30, perşembe günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bornova Belediyesi Karşıyaka, Alkım Ay ile yollarını ayırdı
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka'nın konuğu EWE Baskets Oldenburg

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?