ANA SAYFA > GÜNDEM > Çanakkale Şehitleri Karşıyaka'da anıldı...

Çanakkale Şehitleri Karşıyaka'da anıldı...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çanakkale Şehitleri Karşıyaka'da anıldı...

Karşıyaka’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yıldönümü Anma Günü programı gerçekleştirildi.

Karşıyaka Hükümet Konağı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni ile başlayan anma günü etkinlikleri Karşıyaka Belediyesi Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikler ile devam etti.
Ziya Gökalp Kültür Merkezi’ndeki törene Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Tuğ. Amiral Süleyman Manka, Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcısı Kazım Arapoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mustafa İslamoğlu, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Serkan Yonar, Gaziler Derneği Başkanı Halil Taşçı, AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Mertoğlu, gaziler, İlçe Milli Eğitim ve okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.


Ziya Gökalp Kültür Merkezi’nde Karşıyaka Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 18 Mart Şehitler Günü Programına saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlandı. Suzan Divrik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kuran günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.
Daha sonra kürsüye gelen Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Mustafa Kemal Paşa ve silah arkadaşlarını, bütün şehitlerimizi saygı ile tüm gazilerimizi minnetle anıyoruz diye başladığı konuşmasında, bu ve benzeri etkinlikler ile tarihte yaşamış olduğumuz kimi acı ve sıkıntıları gelecekte yaşamamak adına bugünkü nesilden gelecek nesillere aktarmak şartı ile bir mesaj olarak algılama gerektiğini belirterek, tarihin bir ders ve ibret vesikası olduğunu söyledi. Bu millet süper devletlere karşı Çanakkale’yi geçilmez kıldığını da belirten Kaymakam Yücel “Çanakkale ruhu bize bir çareyi de ilacı da içinde barındırmaktadır” dedi.
Karşıyaka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 18 Mart Şehitler Günü kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve okulları;  İlkokullar Arası Resim Yarışması: 1. Elif Gürbüz Türkbirliği İlkokulu,  2. Esra Yoldaş Mustafa Reşit Paşa İlkokulu, 3. Sıla Çağlayan Mustafa Reşit Paşa İlkokulu.
Ortaokullar Arası Şiir Yarışması ; 1. Efe Önal İmam Hatip Ortaokulu, 2.Şerife Düzenli Özel İzmir Mavişehir Ortaokulu, 3.Nilsu Şevval Yeğin  Özel Yamanlar Ortaokulu.
Liseler Arası Şiir Yarışması; 1. Necla Çelik Cihat Kora Anadolu Lisesi, 2. Şerife Düzenli TOKİ Karşıyaka Belediyesi A.T.M.L. 3. Hülya Yıldırım İmam Hatip Anadolu Lisesi.
Liseler Arası Kompozisyon Yarışması; 1.Sıla Kutas Karşıyaka Anadolu Lisesi, 2.Şahan Kalaycıoğlu Cihat Kora Anadolu Lisesi, 3.Gamze Deniz Karşıyaka Anadolu Lisesi.
Kaymakam Yücel’in İlkokullar Arası Resim Yarışmasında dereceye giren Mustafa Reşit Paşa İlkokulu 2. Sınıf öğrencisi Esra Yoldaş’a ödülünü verirken salondan büyük alkış alması dikkat çekti.


Haber ve Fotoğraflar: Yılmaz DURMAZ
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Bostanlıspor ragbide fark attı...
Sonraki Haber Kaf Kaf turu Karşıyaka Arena'ya bıraktı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?