ANA SAYFA > GÜNDEM > Can dostlar kışı evlerinde geçirecek

Can dostlar kışı evlerinde geçirecek

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Can dostlar kışı evlerinde geçirecek

Sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için yürüttüğü çalışmalara kış aylarıyla birlikte hız veren Karşıyaka Belediyesi, kenti kalıcı kedi evleriyle donatıyor. Kedilerin yoğun olduğu bölgelere ve parklara yerleştirilen yuvaların sayısı 20’ye ulaşırken, 50 farklı noktaya da sabit beslenme odakları konuldu.

Karşıyaka Belediyesi, sahipsiz can dostları ağır hava şartlarından korumak, sığınabilecekleri sıcak yuvalar yaratmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, Osman Bey Parkı ile Gode Cengiz Parkı’na sabit kedi evi yerleştirdi. Bu iki yeni yuvayla birlikte, sene başından bu yana kedilerin yoğun olduğu noktalara ve parklara konulan kedi evlerinin sayısı 20’ye çıktı. Yeşil - kırmızı renkleri ve estetik tasarımıyla dikkat çeken kedi evleri, hayvanseverlerin büyük beğenisini kazandı.

Can dostların mama ve su ihtiyaçları için de çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, kedi evlerinin bulunduğu alanlar ile çeşitli bölgelere 50 adet sabit beslenme odağı yerleştirdi. Bakım ve korumaları belediye - hayvansever işbirliğiyle yapılan kedi evleri ve beslenme odaklarının sayısının kış sonuna kadar daha da artacağı belirtildi.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Can dostlarımızın giderek ağırlaşan kış koşullarından etkilenmemesi için ‘hayvan dostu belediyecilik’ anlayışımızla sürdürdüğümüz çalışmalara hız verdik. Soğuk ve yağışlı havalarda sığınacak yer arayan, yiyecek bulmakta zorlanan canlarımızı sahipsiz bırakmayacağız. Kedi evleri çalışmamızın yanı sıra, sokak hayvanlarımızın her türlü bakım ve beslenme ihtiyaçlarını da karşılamaya devam edeceğiz. Kış boyunca Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz alarmda olacak” dedi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Haber Bulunamadı
Sonraki Haber Bu taşları yerleştirmek çok mu zor?

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?