ANA SAYFA > GÜNDEM > Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda birlik ve beraberlik konuşuldu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda birlik ve beraberlik konuşuldu

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda birlik ve beraberlik konuşuldu

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 1-7 Ekim arası “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” dolayısıyla Karşıyaka’da görev yapan din görevlileri ile protokolü ağırladı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Karşıyaka Belediyesi Kent Restoranda “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” nedeniyle düzenlenen programa Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, Karşıyakalı hayırsever iş adamı Osman Avcı, diğer kamu kurumlarının yöneticileri ve Karşıyaka’daki din görevlileri katıldı.

Programda konuşan Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler, Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a bu programı düzenlediği için teşekkür etti. Kaymakam Demir’e de katılımından dolayı şükranlarını sundu. Konuşmasında “İnsanı insan olduğu için seven, yaratılanı yaratandan dolayı hoş gören bir anlayış içinde halkımızı dini konularda hurafelerden uzak, doğru bir şekilde aydınlatmaya çalışan, sevgi ve saygının, dostluk ve kardeşliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın daha da pekişmesine gayret gösteren din görevlisi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ezanımızın okunduğu, bayrağımızın dalgalandığı cennet vatanımızı bizlere emanet eden Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, ilk Diyanet İşleri Başkanımız Mehmet Rıfat Börekçi’yi, Yunan işgaline karşı ilk isyan bayrağını çeken İzmir Müftümüz Müftü Rahmetullah Efendi’yi ve tüm büyüklerimizi rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Başkan Tugay yaptığı konuşmada; din görevlileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, şunları söyledi. “Belediye olarak, sizlerin, camilerimizin ve ibadethanelerimizin emrindeyiz. Dünya ve Ülkemiz büyük sorun olan iklim krizinin yaratacağı su, gıda… krizine karşı birlikte hareket etmeliyiz. Ülkenin birlik beraberlik dayanışmaya ihtiyacı var.  Din görevlilerimizin bu dayanışmada önemli bir yeri olduğunu düşünüyorum.”

Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir ise Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutlayarak yaptığı konuşmasında din görevlilerinin çok saygın ve çok değerli insanlar olduğunu belirterek şöyle konuştu. “Sizler çok önemli görevler icra ediyorsunuz. Ülkemiz ve dünya zor zamanlar geçiriyor. Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu bu günlerde sizlere önemli görevler düşüyor. Vatandaşımızın aydınlanmasını, kirlenmemesini, o masum beyinlerin zararlı fikirlere bezenmemesine ne kadar çok katkı yaparsak görevimizi o kadar iyi yapmış oluruz” dedi.

Daha sonra söz alan cami görevlileri Başkan Tugay’a ev sahipliğine ve camilere yaptığı yardımlar için, Kaymakam Demir’e de bu günde kendileri ile bir arada bulunduğu için teşekkür ettiler.

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Durmaz
 

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka taraftarlarına özel kredi kartı
Sonraki Haber Sarıca: Hücumda yüzdelerimiz ve top paylaşımımız çok iyiydi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?