ANA SAYFA > GÜNDEM > Camiler ve Din Görevlileri Haftası Karşıyaka’da kutlandı

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Karşıyaka’da kutlandı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Camiler ve Din Görevlileri Haftası Karşıyaka’da kutlandı

Her yıl 1-7 Ekim arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Karşıyaka’da da kutlandı.

Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler haftanın önemini belirttiği açıklamasında şöyle dedi:
“Camiler, Yüce Allah’a ibadet amacıyla bir araya gelinen, gönüllerin birleştiği, sevgi ve saygının pekiştirildiği, kardeşliğin olgunlaştığı, mukaddes mekanlardır.
    “Mevladan bize ses vermede hep cedlerimiz
      Manevi bekçisidir yurdumuzun ulu mabedlerimiz”
     dediği gibi şairin, camiler aynı zamanda yurdumuzun manevi bekçileridir.
    Camilerin ayrılmaz bir parçası, din görevlilerimizdir. Din görevlisi, müjdeleyen, nefret ettirmeyen, kolaylaştıran, zorlaştırmayan, birleştiren, dışlamayan, ayrım yapmayan herkesi kucaklayandır. Din görevlisi Allah ile kul arasında aracı değildir. İnsanlara sağlıklı, doğru bilgi veren, insanları kucaklayan ve insan sevgisini insanlara aşılamaya çalışan kimsedir. Diyanet İşleri Başkanlığımızca Ekim ayının ilk haftası “ Camiler ve Din Görevlileri Haftası” olarak kutlanmaktadır. Bu vesileyle ezanımızın okunduğu, bayrağımızın dalgalandığı, ibadetlerimizi rahatça ifa edebildiğimiz, cennet vatanımızı bize emanet eden, Diyanet İşleri Başkanlığını kuran, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi, gazilerimizi, camilerimizin imar ve inşasına katkı sağlayan hayırseverlerimizi, ebediyete irtihal etmiş din görevlilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum.    Katılımları dolayısıyla bizleri onurlandıran Sayın Kaymakamımıza, bizleri bugün burada misafir eden Belediye Başkanımız Dr. Cemil Tugay Bey’e ve ekibine ve tüm katılanlara şükranlarımı sunuyorum.”

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, müftülük personeli ve din görevlileri onuruna kahvaltı verdi. 
Karşıyaka Belediyesi Kent Restoranındaki kahvaltıya Karşıyaka Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürü Ercan Kaçanoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Cenk Benli, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Musa Yelek, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bülent Üngür, Diyanet Vakfı Karşıyaka Şube Başkan Yardımcısı Osman Avcı ve din görevlileri katıldı. 

 

HABERE AİT RESİMLER

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Uluğ: Soyer’den KSK basketboluna destek bekliyoruz
Sonraki Haber Sarıca: Bizim için harika bir başlangıç oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?