ANA SAYFA > KÜLTÜR-SANAT > Cameron Carpenter mest etti...

Cameron Carpenter mest etti...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Cameron Carpenter mest etti...

Amerikalı Org virtüözü Cameron Carpenter, 29. Uluslararası İzmir Festivali’nin en ilginç konserini dün gece (18.06.2015) Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde verdi.

AASSM’de bulunan dinleyiciler teknoloji harikası International Touring Organ (ITO) ve Cameron Carpenter’ı neredeyse gözlerini kırpmadan izlediler. Üst üste beş klavye, farklı işlevleri olan 24 kabin, yüzlerce düğme ve tuştan oluşan ışıklar içindeki ITO’nun ulvi bir etki bırak sesi ve Cameron Carpenter’ın virtüözitesi büyüleyici bir atmosfer yarattı. Konserin sonundaki ortak kanı, izleyemeyenlerin çok şey kaybettiği idi.

Org müziği literatürüne aralarında Mahler’in 5. Senfonisinin de bulunduğu yüzün üzerinde eser uyarlaması kazandıran Carpenter, konserine Şostakoviç’in Festival uvertürü ile başladı. Peş peşe gelen iki Bach bestesi, org müziğinin güzelliğini sergilerken Carpenter’in en az elleri kadar ustalıkla kullandığı ayaklarıyla ulaştığı virtüözite düzeyi nefesleri kesti. Uyarlamalarını sanatçının yaptığı Dupré, Chopin, Bernstein ve Gershwin yorumlarının ardından Carpenter, “Hayali bir film için müzik” adlı bestesini seslendirdi. Program Scriabin’in Fa diyez majör sonatı ile sona erdi. Ayakta alkışlanan Carpenter, bir bestesi ve ardından otantik Amerikan ezgileri içeren bir marşla dinleyicilerine teşekkür etti.

29. Uluslararası İzmir Festivali, 20 Haziran 2015’de Celsus Kütüphanesi’nde yapılacak Franz Liszt Oda Orkestrası & Arkas Trio, 22 Haziran 2015’de AASSM’de yapılacak Çağdaş Seslenişler konserleri ile devam edecek.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber ''En etkili yaşam koçları, hemşirelerdir''
Sonraki Haber İzmir'de hortum panik yarattı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?