ANA SAYFA > EĞİTİM > Çalışkan: Eğitim kurumlarımızda tam bir kaos hakim

Çalışkan: Eğitim kurumlarımızda tam bir kaos hakim

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Çalışkan: Eğitim kurumlarımızda tam bir kaos hakim

2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı açılışına iki gün kala, Eğitim İş İzmir 3 No’lu Şubesi tarafından Karşıyaka Çarşıda bir basın açıklaması yapıldı.

Eğitim İş sendikası yönetici ve üyelerinin katıldığı basın açıklamasında, iki gün sonra 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılının bir kaos ortamında başlayacağı iddia edildi. Şube Başkanı Hüseyin Çalışkan tarafından yapılan basın açıklamasında; son yapılan müdür atamaları ile Ak Parti’nin eğitim sistemine ağır bir darbe daha indirildiği belirtilerek şu görüşlere yer verildi.
 “Bilindiği üzere 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı 2 gün sonra başlıyor. Başlıyor ama nasıl? Okullarımızda eğitim öğretim faaliyetlerine dair hiçbir çalışma, hiçbir hazırlık yok. Çünkü eğitim kurumlarımızda tam bir kaos hakim”
400 bin öğretmen atama bekliyorken bakanlığın 40 bin atama yapılacağı açıklamasını ve TEOG uygulamasını da eleştiren açıklamaya şöyle devam edildi. “Son atamalarla AKP, zaten kuşa çevirdiği eğitim sistemimize ağır bir darbe daha indirmektedir. Eğitim emekçilerinin bu iktidar döneminde süregelen hak kayıpları doruğa çıkmış. Görev yapma azim ve istekleri tarihte görülmedik biçimde aşındırılmıştır…
Saymaya kalksak sayfalar dolusu sürecek olan bu zulüm uygulamaları karşısında tek bir seçeneğimiz var: Örgütlü mücadele… Cumhuriyet marşında “Korkmadan Yılmadan!”diyor. İşte biz Eğitim İş’liler de korkmadan yılmadan mücadele etmeye devam edecek ve çocuklarımıza aydınlık bir gelecek kuracağız. Laik, parasız, bilimsel ve kamusal eğitim için Şanlı Gezi direnişimizde olduğu gibi başta okullarımız olmak üzere hayatın her alanında direneceğiz. Başın gittiği yoldan giden ve onun verdiği emirleri uygulayanlara diyoruz ki: Öğretmen el açmaz, öğretmen yalvarmaz, öğretmen ders verir. Bu bizim yüz yıllık öğretmen hareketimizin TÖS ve TÖBDER’le doruğa çıkan, bugün de bizimle devam edegelen onurlu ve haklı mücadelemizin görev ve sorumluluğudur.”


Haber ve Fotoğraf: YILMAZ DURMAZ

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çöp Tesisi Karşıyaka Yamanlar'a kurulacak...
Sonraki Haber Pınar Karşıyaka Bursa'da şampiyon oldu

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?