ANA SAYFA > İZMİR > Büyük Park’ta çalışmalar sona yaklaştı

Büyük Park’ta çalışmalar sona yaklaştı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Büyük Park’ta çalışmalar sona yaklaştı

Bornova Belediyesi, Büyük Park’ta başlattığı yenileme çalışmalarında sona yaklaştı. Park içinde bulunan ve kullanım değerini yitirmiş olan çocuk oyun alanı, yapılan çalışmalarla çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak. Havuz bölgesinde devam eden revize çalışmaları da en kısa sürede tamamlanacak.

Bornova Belediyesi ilçenin çeşitli yerlerindeki parklarda çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Bornova’nın en eski parklarından olan Büyük Park’ta da başlatılan yenileme çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. İzmir 1 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan gerekli izinler alınıp inşaat ihalesi tamamlandıktan sonra hemen  başlayan   çalışmalarla Büyükpark yepyeni bir görünüme kavuşuyor. Park içinde bulunan ve mevcut haliyle fonksiyonlarını yitirmiş olan çocuk oyun alanı ile havuz yenilenerek halkın hizmetine açılacak. Çalışmalar sonunda Büyük Park daha modern ve estetik bir görünüme kavuşacak.

Çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi için özel alan

Büyük Park yenileme projesi kapsamında çocuk oyun alanı özel olarak tasarlandı. Engelli çocukların da rahatlıkla faydalanabileceği alana yerleştirilen oyun grupları ise çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine katkı sağlayacak. Bornova’da ilk kez uygulanacak olan birbirinden farklı zemin oyun bölgelerinin de olduğu alan, çocukların güvenli bir şekilde vakit geçirebilmeleri için kauçuk malzemeyle kaplanacak. Çalışmaların sona yaklaştığı oyun alanı kısa süre içinde küçük müdavimlerinin hizmetinde olacak.

Büyük Park’ta işlevini yitiren alanlarda yapılan çalışmalarda sona yaklaştıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, özellikle çocuk oyun alanında önemli revizyonların yapıldığını söyledi. Başkan Atila “Büyük Park içinde bulunan oyun alanını en değerli varlıklarımız olan çocuklarımız için özenle ve her ayrıntısını düşünerek tasarladık. Engelli çocuklarımızın da kolaylıkla kullanabilecekleri bir alan yapıyoruz. Yeni oyun grupları çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimlerine de katkı sağlayacak” dedi.

Başkan Atila, park içindeki havuzda da çeşitli değişikliler yaptıklarını ifade etti. Işıklı ve sese duyarlı olarak, kuru havuz sistemiyle yapılan havuzun misafirlerine görsel ve işitsel bir şölen sunacağını sözlerine ekledi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Çocukların hayali Karşıyaka'da gerçeğe dönüşüyor
Sonraki Haber 110 Yeni otobüs geliyor...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?