ANA SAYFA > İZMİR > Bülent Soylu o şarkı için uyardı

Bülent Soylu o şarkı için uyardı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bülent Soylu o şarkı için uyardı

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu uyuşturucu kullanımında gündeme gelen sentetik uyuşturucu Bonzai’yi çağrıştıran ‘Bonzai’ şarkısının yasaklanması için çalışma başlattı.

Soylu, ilçede bulunan düğün salonları ve eğlence mekanlarının tamamına resmi yazı gönderdi.  Soylu, “Ne yazık ki ülkemizde uyuşturucu kullanım yaşı giderek düşüyor. Yerel yönetimler olarak bu konuda sorumluluğumuz var. Çocuklarımızı bu illetten korumalıyız” dedi.

İzmir Valiliği’nin uyuşturucu ile mücadele kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü vasıtasıyla savcılığa başvurarak resmen yasaklanmasını istediği Bonzai şarkısı tartışmalara neden olurken Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu’dan uyarı geldi. Menderes Belediyesi tarafından son zamanların en çok gündeme gelen sentetik uyuşturucu çeşidi Bonzai’yi çağrıştıran Bonzai Şarkısı’nın eğlence mekanları ve düğün salonlarında çalınmaması için tüm işletmelere uyarı yazısı gönderildi.  Başkan Soylu’nun imzası ile gönderilen resmi yazıda uyuşturucu kullanımına yönlendiren, bilinçaltında tüketimi özendiren şarkının repertuvarlardan çıkartılmasını istendi.  Ayrıca başkan Soylu, şarkının mahkeme kararı ile yasaklanması için yasal girişimde bulunacaklarını da sözlerine ekledi.

Duyarlılık bekliyoruz

Çalışma hakkında bilgi veren Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, “Uyuşturucu kullanan gençlerimizin yaşı çok aşağılara kadar düştü. Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları aralıksız devam etse de ne yazık ki kesin sonuç alınamıyor. Dünya’da uluslararası alanda yapılan uyuşturucu ile mücadele aktif çalışmalar yapan ülkemizde son zamanlarda Bonzai isimli uyuşturucu türedi. Piyasa değeri düşük, cüzi miktarlarla elde edilebilen bu uyuşturucu çocuklarımızı tehdit ediyor. Çocuklarımızı bu illetten korumalıyız. Bir yandan mücadele ederken diğer yandan düğün salonlarında özendirici müzikleri dinlemek zorunda kalıyoruz. Belediye başkanı olarak bir günde 10 adet düğüne, nişana gittiğim oluyor. Maalesef gittiğim hemen hemen her yerde bu müziği duyuyorum. Bir düğün ortamında şarkıların birden fazla dinlendiğini düşündüğünüzde çocuklarımızın bilinçaltındaki durumu düşünün. Uyuşturucu olan Bonzai’nin masum gösterilmesine neden olan bu şarkının artık eğlence mekanlarında çalınmasını istemiyoruz. İşletmelerden bu konuda duyarlılık bekliyoruz” dedi. 

Şarkı müzik listelerinden çıkarılmalı

İlçede bulunan işletmelere gönderilen yazıda ise , “Son yıllarda sentetik uyuşturucu listesine dahil olan Bonzai isimli uyuşturucu madde nedeniyle can kayıpları ve kalıtsal hastalıklar ortaya çıkmıştır. Kullanımı her yıl artan yeni uyuşturucu çeşidi farklı isimler altında piyasaya sürülmektedir. Kötü niyetli kişilerin tamamen insanlık dışı düşüncelerle yaptığı çalışmalar sonucunda raporlara göre onlarca gencin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Bir yandan uyuşturucu ile mücadele ederken diğer yandan son yıllarda oldukça fazla gündeme gelen Bonzai isimli sentetik uyuşturucu ismi ile aynı olan ‘Bonzai’ şarkısı düğün salonları, eğlence mekanlarında çalınmaktadır. Müzik gruplarının repertuvarlarının en baş listelerinde yer alan bu şarkı uyuşturucu maddeyi bilinçaltında çağrıştırmaktadır. Birçok medya kuruluşunda ve uzmanlar tarafından gündeme getirilen bu konu ilçemizde de önemli bir sorun haline gelmiştir. Vatandaşlarımızın da şikayetleri durumdan rahatsız olunduğunu göstermiştir. Uyuşturucu madde olan Bonzai kullanımını özendiren, uyuşturucuyu masum gösteren bu şarkının müzik listelerinden çıkartılması gerekmektedir. Sorumlu işletmecilik anlayışı gereği sosyal sorun haline gelen uyuşturucu kullanımı ile mücadelede desteklerinizi bekliyorum. Yerel yönetimler olarak üzerimize düşün görevi yerine getirirken sizlerin de ‘duyarlı birey’ olarak uyarıyı dikkate alacağınızı biliyorum. Şarkının işletmelerinizde çalınmamasını-dinlenmemesini talep ediyorum” denildi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber KSK'li yelkencilerden Foça'da bir ikincilik iki üçüncülük
Sonraki Haber Karşıyaka’da Foto Maraton heyecanı

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?