ANA SAYFA > İZMİR > Bülent Delican'dan 28 Şubat mesajı

Bülent Delican'dan 28 Şubat mesajı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bülent Delican'dan 28 Şubat mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, 28 Şubat'ın yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayımladı.

Delican, 28 Şubat döneminin Türkiye'de siyasi, idari, hukuki ve toplumsal alanlarda büyük yaralar açtığını, ayrımcı uygulamalara ve insan hakları ihlallerine sahne olduğunu belirterek şunları söyledi; "Bu tarih ve yapılan toplumsal darbe; herkesin hayatına acı bir şekilde dokunmuştur. Çalışanlar işsiz kalmış, pek çok genç kızımız eğitimini yarım bırakmak zorunda kalmıştır. Halkın değerlerini, inançlarını, demokratik haklarını elinden almayı hedefleyen ve ordunun, bürokrasi ile birlikte yarattığı bu karanlık dönemin yarattığı enkazı kaldırmak hiç de kolay olmamıştır."

Dönemin karar ve uygulamaları ile demokrasinin katlini hedefleyenlerin amacına ulaşamadığını ve 28 Şubat'ın bin yıl süreceğini sananların yanıldığını belirten Delican, sözlerini şöyle sürdürdü; "AK Parti hükümeti bu karanlık dönemi hukuk önünde mahkum etmek için elinden geleni yapmıştır. Enkazı kaldırmıştır ama altından yine büyük meseleler çıkmıştır. Emniyet ve hukuk sisteminde yıllarca çöreklenen darbeci düşünce, boş durmamıştır. Ancak artık ortada zaafiyetle donanmış bir irade yoktur. Artık, ülkemiz toplumsal ve siyasi iradesi elinden alınmış bir ülke değildir. Güçlüdür, dimdik ayaktadır ve bu türlü girişimlerin defterini dürerek aynı katliamların yaşanmaması için mücadelede kararlıdır."

Bugün 28 Şubat'ın taciz ettiği, ortadan kaldırmak istediği genç kızların, memurların, işadamlarının ve siyasetçilerin işlerinin başında olduğuna ve ülkesi için emek vermeye devam ettiğine dikkat çeken Delican; "Bu zulüm, diğerleri gibi önce milletin vicdanında yargılanmıştır. Milletimiz ak'ı kara'yı ayırt edebilecek bilinç ve dirayeti taşımaktadır." dedi.

AK Parti'nin milletin vicdan ve iradesi, demokrasi ve hukuku üstün kılan yaklaşımının istikrarı ve güveni getirdiğini belirten Delican; "7 Haziran sonrasında doğan boşlukla gördük ki; siyasi güç ve istikrarın olmadığı yerde terör de düğmeye basıyor, kafasında darbe zihniyeti taşıyanlar da. Ama artık tarihi, haklarının yok edildiği, zulüm ve acılarla dolu milletimiz, huzur istiyor, tutarlı ve kararlı bir siyasi irade istiyor. AK Parti'yi yeniden tek başına bu mücadelenin başına getirmesi, bize inanması bundandır. Ve darbenin oluşturduğu yasalar ile yarattığı enkazın altından çıkan her tehdidi tersine çevirmek için ne gerekiyorsa yapılacaktır. O gün de dik durarak mücadele kararlılığını gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız ve mihmandarlığında kurulan AK Parti'nin anlayış ve kadroları; 28 Şubat'lar bir daha yaşanmasın diye büyük bir özveri içindedir" diye konuştu.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Fotoğraf sanatçılarının buluşma merkezi EFSA…
Sonraki Haber İKÇÜ büyümeye devam ediyor

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?