ANA SAYFA > İZMİR > Bülent Delican Atila Sertel'e sert çıktı

Bülent Delican Atila Sertel'e sert çıktı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bülent Delican Atila Sertel'e sert çıktı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili sözlerine yanıt verdi. Delican, “Bu gaflet değil, muhalefet etme beceriksizliğidir” dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında açıklamalar yapan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’e tepki gösterdi. Delican şunları söyledi:

“Biliriz ki; baş, dille tartılır. Bu terazi hukuktur, millettir. Dilin cirmi küçük, cürmü büyüktür. Ne yazık ki bunu unutuyorlar. Ana muhalefet partisi; genel başkanından, genel sekreterine, milletvekillerinden yöneticilerine kadar şiddet, hiddet ve tehdit dilini kullanmaya başlamıştır. CHP’nin böylesi örgütlü bir şekilde ortaya koyduğu yeni siyasi dil hareketleri her şeyden önce kendileri, sonra siyasi atmosfer için hayra alamet değildir. Gerek sayın genel başkanımız gerekse sayın cumhurbaşkanımız için, küfür ve hakarete vardırdıkları açıklamalara her gün bir yenisini eklemekteler. Geçtiğimiz günlerde eski Genel Sekreterleri Gürsel Tekin’in sayın bakanımız Binali Yıldırım hakkındaki küfürlü çıkışının ardından, genel başkanlarının kurultaylarındaki saldırgan dili, şimdi de İzmir’in deneyimli gazeteci ve siyasetçi olarak bildiği vekilleri Atilla Sertel’in, Cumhurbaşkanımıza alenen hakaret etmesi gafletin ötesinde bir dışa vurumdur. Bu gaflet değil, muhalefet etme beceriksizliğidir. Bu, dilin sürçmesi değil, ana muhalefetin dilde organize olmuş bir şiddet hareketidir. Siyaset ve hizmet üretme kabızlığıdır. Siyasi ahlakın yerle yeksan edildiğini görüyoruz. Alenen hakaret ettikleri; bu ülkenin Cumhurbaşkanı’dır, herkesin Cumhurbaşkanı’dır. Halkın iradesi ile o makamdadır”

Ne olursa olsun

AK Parti İl Başkanı Bülent Delican sözlerini şöyle sürdürdü; “Durumlarını anlıyoruz. Milletin güven terazisinde ağır basamadılar. Sonra da kendi iç seçimlerinde perü perişan fotoğraflarla, tartışmalarla, kavgalarla gündeme geldiler. Entrikalar, bireysel siyasi manevralar, çizikler, hedefe varamama halleri yorucudur tabi ki… Ne var ki bu durum size, halkın iradesine saldırmak ve hakaret etmek hakkını vermez. Şimdi işi gücü bırakıp, siyaset yapmayı, ülke kalkınmasını, yerel hizmeti bırakıp; katılımcı demokrasinin gereklerini ve siyasi etiği bırakıp; acz içinde, saldırgan bir cephe oluşturmuşlar. Ama, bilsinler ki bunun da terazisi hukukun ve milletin elindedir. AK Parti; her ne pahasına olursa olsun hakkın ve hizmetin dilini konuşacaktır. Hizmet etmeye devam edecektir”

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Karşıyaka Protokolü hoşgörülü davranmayı konuştu
Sonraki Haber Yedek formasız maça çıkan Karşıyaka’ya ceza!..

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?