ANA SAYFA > SPOR > Buca'da Karşıyaka-Buca Spor Zirvesi...

Buca'da Karşıyaka-Buca Spor Zirvesi...

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca'da Karşıyaka-Buca Spor Zirvesi...

Alsancak Stadı'nın deprem riski nedeniyle kapatılması üzerine zora düşen kulüpler çare ararken Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bucaspor Kulübü Başkanı Hüsnü Kaya ve Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Fatih Diniz, Buca'da bir araya gelerek stad zirvesi gerçekleştirdi. Zirve sonunda "yılmayız" mesajı ve Karşıyaka'ya yeni stad müjdesi çıktı.

Zirvenin mimarı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, İzmir spor camiasının bir afet yaşadığını belirterek, "İzmir'de görmek istemediğimiz bir afet yaşadık. Spor depremi yaşadık. Bunun üzerine zor günleri dayanışma ile atlatmak üzere Karşıyaka Belediye Başkanımız ve KSK Başkanımız ile buluştuk. Buradan nasıl kurtuluruz? Enkazı nasıl kaldırırız? Elbirliği, gönül birliği içinde nasıl yaparız? Sorularının yanıtlarını aradık. Sonuç olarak 'bugünden itibaren Bucaspor'un stadı Karşıyaka'nın stadıdır. Elbirliğiyle maçları oynarız. Bizi kimse yıkamaz. İzmir, Buca, Karşıyaka bunun altından kalkar' dedik. Öyle de olacak. Hayırlı, Uğurlu olsun" diye konuştu.
KSK Başkanı Fatih Diniz de Başkan Piriştina ve Başkan Kaya'ya teşekkür ederek, "Sıkıntı çok büyük. Başkan Levent Piriştina'nın dediği gibi bir deprem yaşandı sporda. Acı gerçektir ki, 102 yıllık KSK kulübü, kapı, kapı stad arıyor. Bu zirve ile zaten Bucaspor ile olan iyi ilişkilerimiz pekişti. Karşıyaka'ya inşallah en kısa sürede bir stad kazandırmamız gerekli. İzmir için elzem bir durumdur" dedi.
Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya da zirvenin ve işbirliğinin Türk sporuna örnek olması gerektiğini ifade ederek, "Hiç beklemediğimiz bir topu kucağımızda bulduk. 'Alsancak Stadı kapatıldı' dendi. ve kapattılar. Hiç kimse bir çözüm üretmeden kapattılar. Biz bu olayı duyduğumuz andan itibaren tüm kulüplere imkanlarımız yettiğince sahip çıkacağımızı beyan ettik, çıkmaya da devam edeceğiz. Bucaspor camiası olarak İzmir'e hizmeti, karşılığını almasak dahi en üst düzeyde yapan kulübüz. Bugün burada dayanışmayı, kardeşliği, Ege ruhunun ne olduğunu Türkiye'ye göstermiş olduk. Ülkemizin spor camiasına da örnek olmasını diliyorum" dedi.
Açıklamanın ardından Başkan Piriştina, Akpınar ve Diniz'den yeni statta açılış maçını Bucaspor ile oynama sözü aldı. Başkan Akpınar, "Biz kardeş kulübüz, sizi mi kıracağız" şeklinde yanıt verdi.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Akpınar: 3 Boyutlu maketi değil, gerçek stadı yapacağız
Sonraki Haber Kocaoğlu, Alsancak Stadı'nın kapatılmasına destek verdi

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?