ANA SAYFA > İZMİR > Buca’da balkon tarımı başladı

Buca’da balkon tarımı başladı

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Buca’da balkon tarımı başladı

Buca Belediyesi ilginç bir projeye daha imza attı. Belediye, tarımı balkonlarımıza taşıyacak olan ‘Balkon Bahçeciliği Uygulama Projesi’ ile Bucalıları evlerinde organik tarımla buluşturuyor.

Balkonlarda sadece çiçek yetiştiriciliğinin ötesinde organik olarak mevsimlik sebze ve meyve yetiştirilmesini sağlamak adına hayata geçirilen proje kapsamında, balkon tarımcılığına gönüllü olan vatandaşlara, eğitim verildi, roka ve maydonoz tohumu ile domates fidesi, saksı ve gübre dağıtıldı.

“TARIM HAYATIN KAYNAĞI”

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü koordinasyonunda başlatılan projenin ilk ayağında, Forbes Sevgi Yolu’nda yaşayan gönüllü vatandaşlara, uygulamalı olarak balkon tarımcılığı eğitimi verildi. Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mine Pakkaner vatandaşlara, balkon tarımcılığının nasıl yapılacağını ve ev yapımı terkipler ile ilaçlama tekniklerini uygulamalı olarak anlattı. Toplum olarak tarımdan giderek uzaklaştığımızı belirten Pakkaner, “Tarım, hayatımızın kaynağıdır” dedi.

Gönüllü vatandaşlara projenin içeriği hakkında bilgiler veren Buca Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürü Deniz İlhan ise kentte yaşayan vatandaşların tarımla buluşmasını sağlamak ve üretime yönelik çalışmalarına destek vermek adına böyle bir proje başlattıkları söyledi. Çocuklara, yedikleri sebze ve meyvelerin nasıl yetiştiğini göstermek ve genç bireylere tarımın önemini erken yaşlarda anlatmayı da hedeflediklerini belirten İlhan, balkon tarımcılığını ilçede yaygınlaştıracaklarını dile getirdi.

Projenin tanıtımının ardından gönüllü vatandaşlara ücretsiz olarak, roka ve maydonoz tohumu ile domates fidesi, saksı ve gübre dağıtıldı.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber Ali Atay: Komedi ilk tercihim
Sonraki Haber Zeki Alasya aramızdan ayrıldı...

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Köşe Yazarları

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?