ANA SAYFA > İZMİR > Bu park “her yaş” için

Bu park “her yaş” için

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Bu park “her yaş” için

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı Mansuroğlu Mahallesi’nde bulunan Şehit Hakan Ünal Parkı’nı baştan aşağı yenileyerek zemininde renkli zeka geliştirici çocuk oyunlarıyla “özel bir park” haline getirdi. İzmir’deki ilk özel uygulama olan toplam 38 bin metrekarelik alan, her yaş grubuna hitap eden düzenlemeleriyle bölgede yeni bir çekim merkezi haline dönüştürüldü.

Özellikle çocuklar için hem geleneksel oyunları oynayabilecekleri hem de zeka geliştirici oyunları bulabilecekleri bir bahçeye dönen park, yeni görünümüyle de oldukça dikkat çekici hale geldi. Park zeminlerine zeka geliştirici matematik oyunları, sek sek, güneş saati, pusula ve kıta haritaları çizildi. Fiziki düzenlemeler ile bitkilendirme çalışmaları tamamlanan Şehit Hakan Ünal Parkı'nda mevcut çocuk oyun gruplarına ek olarak zıplama tilti de ilave edildi. Bu alana 2 set kondisyon ve 1 set çok amaçlı spor aleti daha eklenerek çocukların yanı sıra gençler ve büyükler için de parkın cazibesi artırıldı. Çocuk oyun alanı ile kondisyon alanlarının zeminleri kauçuk malzemeyle kaplandı. Parkın meydanında bulunan 600 metrekarelik zemininde boyama çalışması yapılarak herkese çocukluğunu hatırlatacak seksek oyunu alanı oluşturuldu. Koşu yoluna tartan zemin uygulandı, park geneline 4 metre boyunda 52 adet direk monte edilerek aydınlatma zenginleştirildi. Oturma alanlarının artırılması için 91 adet bank yerleştirilen parka 4 adet saat kulesi figürü de eklendi. 

Sulama tesisatının da yenilendiği Şehit Hakan Ünal Parkı’na 14 bin 200 metrekarelik hazır rulo çim zemin uygulandı; 28 adet ağaç ve bin 457 adet çalı daha dikilerek yeşil dokusu güçlendirildi. Mevcut spor alanlarını elden geçiren Büyükşehir Belediyesi, basketbol pota setleri ile basketbol sahaları ve 1 tenis kortunu uluslararası standartlara getirerek yeniledi.

 
PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber 7. Ulusal İzmir’in Renkleri Resim Yarışmasının ödül töreni 25 Nisan’da
Sonraki Haber Şampiyon “Kibar Madrid”

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?